Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Allsidig musiker på sang og trekkspill. Spiller opp til dans solo eller i fellesskap med andre.

Fotland Bøe vokste opp i Time Kommune, og er nå bosatt på Jørpeland. Hun ble født i 1975, med trekkspill på brystet. Ritas far spilte selv dette instrumentet, og hun ble fostret opp på Arnt Haugen, Carl Jularbo og Freddy Kristoffersen.

Fotland Bø fikk sitt første trekkspill som seksåring, og lærte seg selv å spille på instrumentet, med faren som veileder. Som syvåring fikk hus sin første spillejobb på et av Time kommunes arrangementer. Deretter ble det flere opptredener. Hun har blitt vestlandsmester på trekkspel og gammaldans flere år på rad. Fotland Bøe frontet dansebandet ”Tennessee” en god stund, blant annet på Dansebandfestivalen i Seljord året 2001.

Rita gjorde sangen ” Fotlandsfossen” , skrevet av Kjell Hadland, populær for en årrekke siden, og melodien har blitt ”obligatorisk” i Rogalands allsanghefter . Fotland Bøe har lenge undervist i instrumentet sitt ved kulturskolene i Time og Hå. Opptrer som studiomusiker og solist ved begravelser. Har reist mye rundt med Torolf Nordbø, alias”Radio Innante”. Spiller i duo sammen med Harald Undheim.

Rita er gift med musiker Kåre Bøe. Sønnen Lars er saksfonist, blant annet kjent fra Norske Talenter.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙