Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Roar Kjølv Jenssen er en skuespiller ,sanger, musiker og komponist fra Stavanger.

Roar Kjølv Jenssen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1990, og startet så ved Oslo Nye Teater, hvor han blant annet skrev, komponerte og framførte Mellom Menn på Centralteatret.. I begynnelsen av 80-tallet ledet han orkesteret Maskepi og var medlem av Ongane i Gadå . I 1990 hadde han et kabaretprosjekt "Tre menn" (?) med sin bror, trubaduren Halvard, og barndomsvenn , Pål Mangor Kvammen.

Senere spilte han blant annet John Lennon og Munken på Trøndelag Teater, han var et år i NRK Drama og turnerte i Europa med Passage Nor Teater (1993-98). Siden var Kjølv Jenssen i flere år høgskolelektor i skuespillerteknikk ved NTNU i Trondheim og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Han har spilt barneforestillingen Hjortefot og Kristiansen over 1000 ganger, undervist i teambuilding og gruppeprosesser i Eksperter i Team for masterstudenter ved NTNU, og coachet mer enn 30 programledere i NRK P1 og P3. De siste årene har han spilt Musika Mobile med Cirka Teater og holdt kommunikasjonskurset Kommuniasjon Som Virker for private bedrifter, skoler og offentlige etater over hele landet.

Han har blant annet regissert musikalene We Will Rock You i Bjørnsonhuset i Molde, Sarah i Trondheim, og Portrett Av En Varulv av Carl Frode Tiller, vist på studioscenen på Trøndelag Teater. Høsten 2011 spilte Kjølv Jenssen i enmanns-forestillingen Fighterhjerte, historien om Team Klemetsen, i Kjellerteatret, og han medvirket også i Festen på Hovedscenen. I 2012 var han å se som Bertram – skogvokteren i The Black Rider. Han spilte i 2013 tre roller i Mio min Mio. Samme året medvirket han i Biedermann og brannstifterne. I 2014 sto han på scenen i Våryr! og samme året i Hamlet.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙