Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rolf Chluba (1945-1997)

Etablert/født: 1945

"Chluba’en var Chluba’en, tøffere enn Oslo-toget og typen i Allers."-Per Inge Torkelsen.Rolf Chluba var kjent for sine lokker, og som Stavangers rockevokalist.

Rolf Gerhard Chluba var førstemann i Stavanger til å ha 100 % vellykka langt hår.Rolf hadde en gedigen stolthet for sitt kraftige hår, og skal angivelig ha forsikret det for 50 000 kroner. Hans lange hår skal ha blitt sett på som en skam innefor visse kretser i Stavanger.Rolfs far var tysker, men hverken han eller moren opplevde mobbing grunnet dette.

Chluba slo seg sammen med de tøffeste lokale rockegruppene, og var god til å markedsføre seg. Spesiallaget antrekk, eget visittkort og hele pakka.Rolf var populær blant jentene. I England skal tilfelle en gang ha vært at de løp opp scenen og robbet han for suvenirer, slik at Chluba ble stående igjen med bar overkropp. Chluba ga aldri ut plate, men fikk allikevel en gedigen fanklubb i Norge.

Det var rockevokalist Chluba helst ville bli, og han fikk synge noen viser med diverse lokale band , som Nurk Twins og Staccato , under konserter.Det langhårede popidolet var også med Rogalandsband på reis rundt om i Norge. Dette kunne kalles for Go-Go-show eller «Gonke»-show ."

Chlubaen går amok" var et slagord som gikk igjen. Kontakten med publikum var viktig. En gang skal Rolf ha helt cola over politivakter som prøvde å hindre publikum å entre scenen, sånn de ble forvirret. Da stormet folk fremover, Chluba datt av scenen, og brakk tre ribbein.Men Stavangers store popvokalist angret ingenting.

Rolf Chluba studerte sceneteknikk i England ved samme skole som Mick Jagger tidligere hadde gått på,og tok noen timer hos sangpedagogen Gjertrud Sand Røre hjemme i Stavanger, Han leste mye musikkteori.

Rolf Chluba hadde turnéer i England (Liverpool), Sverige og Danmark. sammen med bandet sitt «Chlubla and The Hells Angels, som startet opp i 1962. Han var solist og bandleder, men det er også oppgitt at han spilte trommer. Bandet skal ha blitt tilbudt studiotid i England, og hadde flere selvkomponerte låter. Andre medlemmer her var sologitarist Geir Hansen og trommeslager Jean Wroldsen.

Chluba hadde også opptreden på BBCs «PPJ Probys tv-show» , hvor Rolling Stones var hovedattraksjon. Rolf fikk høre at det ville ta seg best ut om han sang på norsk. Chluba kunne da ikke noen tekster på noen norske hits, så han slo til med svenske «Jag har bodd vi den landsväg».

Rolf Chluba var delaktig i The Pussucats beryktede (og kaotiske)1965 turné . Han var også med å arrangere den sammen med AUF i Oslo. AUF ble med grunnet økonomiske årsaker. Blant annet fikk de et kjempekrav mot seg etter konsert i Kuppelhallen, med knuste stoler og vinduer.Han fikk opplevd å spille med The Rolling Stones to ganger . Sammen med The Pussycats, var Chluba selv kjent for å være en villstyring. Men nordmennene oppdaget at de bleknet i forhold til Mick Jagger, som skal ha tilfredsstilt seg selv foran dem under en fest.

Rolf Chluba var nok ikke en stor vokalist, men han nøt det å stå på scenen.Rolf kunne bli beskrevet som popbransjens store problembarn.Han gav seg sammen med den verste rockebølga på slutten av 60-tallet. Det ble opgitt at Rolf giftet seg, og flyttet til Danmark. Chluba flyttet tilbake til Stavanger senere , og ble dataforhandler. Også her vakte Chlubaen oppsikt.

"The Faboulus Rolf Chluba from Stavanger, Norway" døde døde 11. oktober 1997, 52 år gammel.

Bildegalleri

Kilder

Det gjekk på engelsk og norsk--Skien,Torkelsen og Wold

Levanger Avisa

Sandefjords Blad

Rogalands Avis