Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Salvation Street var et kristenpopband fra Sandnes.

Medlemmene i Salvation Street hadde bakgrunn fra band som California Über Alles, Janne Hagens Gospel Combo, The Well og The September When.

Historien begynte med at vokalist/gitarist Odd Arild Nessa spilte inn album med California Über Alles i studioet Dreamlab,der Gulleiv Wee og Inge Engelsvold var produsenter. Plutselig stod han uten band , og disse to steppet inn på gitar/bass og tangenter. Da var Salvation Street et faktum. På første album var ellers Dag Sindre Vagle (gitar), Trond Rasmussen (trommer) og Kjetil Gilberg (bass) med i besetningen

Tekstmessig la de ikke skjul på sitt ståsted, dette var et kristent band. Musikken var helt klart pop, men blandet inn elementer fra rock, soul og funk.

Bandet fikk kontrakt med det gigantiske kristelige plateselskapet Word, og ble lansert i land som New Zealand, Australia og Sør-Afrika. Andrealbumet ble distribuert av Master Music i Norge. Salvation Street fylte konsertlokaler i Stavanger, Bergen, Kristiansand og Oslo. De var også klare for den store verden. På andrealbumet fikk de hjelp av Karl Ove Wennerberg (trommer) og Bernt Rune Stray (gitar). Ingfrid Straumstøyl bidro med noe vokal.

Salvation Street utviklet seg senere til Dreampilots.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad