Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

California Über Alles

California Über Alles var et popband fra Sandnes, som i dag har oppnådd en kultstatus.

California Über Alles var et av de første bandene som signerte med det lokale plateselskapet Fuzz Records. Gruppen sendte en demokassett til sjefen Jan Vaaland Johannesen, som ble mektig imponert. De hadde da knapt nok spilt sammen i et år. Navnet stammet fra en Dead Kennedys-sang.

Debutalbumet «Über Alles In Wonderland» ble spilt inn I Sound Suite studio, med Terje Refsnes bak spakene. Musikalsk sett flørtet de med flere sjangre. Noen låtter var i stor grad «popete», andre inneholdt mye funk, mens enkelte kunne defineres som meget «engelske». Det var rett og slett sop ihop. Noen hevdet at bandet minnet om U2, noe som i så fall ikke var en bevisst kopiering fra medlemmenes side. De ble også beskrevet som en perfekt krysning mellom Red Hot Chilipeppers og tidlig Police.

Mesteparten av besetningen var religiøse, men California Über Alles drev ikke med misjonering fra scenekanten

Gruppa planla å spille inn et nytt album, to år etter debuten. Tanken var å bli mer poporienterte, og Gulleiv Wee fra September When skulle overvåke studioarbeidet.Gitarist Anfinnsen fikk scenebetennelse,og ble erstattet av Dag Sindre Vagle.

Medlemmer;
Odd Arild Nessa-vokal
Arvid Stokka-trommer
Jon Trygve Stokka-bass

Dag Sindre Vagle -gitar

Trond Anfinnsen-gitar

Opplev musikken

Youtube

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙