Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Underholdningsbandet Septim fra Riska var svært populære i distriktet fra slutten av 70-tallet til utover det neste tiåret.

Septim hadde sin debut 1. mai 1977. Deretter ble det spillejobber i fleng, på bingoer, bryllupsfester, årsfester, fritidsklubber med mer. Bandets manager var Martin Wold, tidligere korpsleder og far til et av bandmedlemmene. Bandet hadde en dukkemaskot med sammen navn. Guttene kjøpte hvert sitt instrument selv, og fikk økonomisk støtte av foreldrene til sanganlegg. Til tross for rask popularitet , ble en av de tidlige spillejobbene ikke så godt mottatt. Septim hadde da steppet inn for Moonlight under en bingo på Randaberg, som førte til at noen forlangte inngangspengene tilbake. Men guttene klarte å overbevise dem etter de hadde begynt å spille.

Septim utviklet fort et bredt repertoar fra gammeldans til mer moderne popmusikk, og øvde to ganger i uken ved siden av spillejobbene. I 1980 spilte de på Ålgård Fotballklubbs sommershow sammen med flere andre lokale talenter og Dizzie Tunes . De opptrådte senere sammen med artister som Ivar Medaas og Kari Diesen, Anita Skorgan og Georg Keller. De opptrådte også i etter skoletid på NRK og fikk også et porttretintervju i DET NYE.

Septim ga ut/bidro på flere kassetter. Den første innspillt i TT studio på Kverneland med Erling Løvik som lydtekniker. De bidro også med den førsre Bryne Sangen "Heia heia Bryne" (skrevet av Atle Wold) som ble utgitt av Bryne idrettslag på Bryne kassetten, en Røde kors kassett og i 1983 ga de ut Haga Kassett i fellesskap med Løgnasparet (Per Inge Torkelsen og Steinar Lyse) . Denne ble spilt inn i Westland Studio med Terje Refsnes og Lasse Danielsen bak spakene.

Bandet ble nedlagt i 1984.

Original besetning:

Atle Harald Wold-Tangenter/Trekkspill/vokal

Reidar Paulsen-bass, vokal

Henning Paulsen-trommer/vokal

Bent Johannessen-rytmegitar, vokal

Nyere besetninger:

Paul Gitar/Vokal (Nederland)

Nemeth Dshaw - Bass/vokal (Ungarn)

Jørgen - Trommer ( Tyskland)

Per Storaker-vokal

Atle Wold-Tagenter/vokal

Øvirge medlemmer:

Stig Vold-Trommer

Trostein Kyllevik-Trommer

Kollien -Trommer/vokal

Medmusikere på Haga Kassetten:

Arne Kolstad m.fl. blås

Rita Wold-sang

Kilder

Stavanger Aftenblad