Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Moonlight

Etablert/født: 1961
Virksom: 1961 -1978

(The) Moonlight er navnet på det danseorkesteret i Sandnes/Jæren-området som har hatt lengst levetid.Har gjennomgått enkelte navneskift.

Starten var så tidlig som i 1961, men gruppen har gått gjennom forskjellige besetninger. De har også vært gjennom noen navneskift. Laurits Engelsvoll er veteranen i bandet, selv om han ble medlem først i 1963.Trekkspill er hans hovedinstrument, men han spiller også trompet. Han var som ung med å startet Klepp Hornmusikk på slutten av 1950-tallet. Der ble han i fire år. Etter det kom ikke trompeten frem igjen før han fylte 50.Første bestening best av Engelsvolls skolekamerater Rune Skretting, Magnor Ånestad, Per Lorentz Borsheim, Brynjulf Hatteland og Ole Rolf Ree.

I 1964 skiftet The Moonlight navn til Les Beat Five, og bestod da av de samme guttene fra 1963, da med "Peder" Borsheim mer i frontrollen. .Fem år senere var det på an igjen under navnet Moonlight, da sammen med Brynjulf Hatteland fra tidligere Les Beat Five. Litt senere kom Alf (Alli) Gjesdal med på sang og gitar. Han var med til 1974, og ble erstattet av Laurits sin bror, Erling, som ble der til 1978.Senere dette året skiftet de navn til New Moonlight.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙