Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Serena-Maneesh er et alternativt rockeband frontet av Emil Nikolaisen.

Rundt seg har han samlet seg et nettverk av musikere som hver for seg bidrar til bandets unike sound. Nikolaisen har tidligere spilt trommer i punkrockbandet Silver og popgruppen The Loch Ness Mouse. Han har endatil en fortid som gitarist i metalbandet Extol og i indiebandet Royal (der også Elvira Nikolaisen var med).
Viktige inspirasjonskilder er bl.a. Velvet Underground, My Bloody Valentine, The Stooges, Neu, George Gershwin, Burt Bacharach og Jobim. Som disse referansene antyder er bandets musikk preget av store spenninger. Intens støy og pulserende rytmer skjuler ofte vakre harmonier og melodiføringer. Skeive blues-riff avløses av psykedeliske strykere og vage vibrafoner, fløyter og orgler. Låtstrukturene og arrangementene er ofte rimelig uortodokse.

Vokalen i Serena Maneesh fungerer som ett instrument blant mange. Ordene som synges reflekterer de samme spenninger som musikken forøvrig: spenningene i en sjel dratt mellom, på den ene side; mørke, angst og overfladiskhet, og på den andre side; lys, håp og åndelig dybde.

Den særdeles kritikerroste selv-titulerte debutplaten ble gitt ut på det norske plateselskapet Honeymilk høsten 2005. Nå har imidlertid bandet meldt overgang til Playlouder i Beggars-group, London, UK. Bandet vant den nyopprettede turnèprisen under Alarmprisen 2006, en pris som ble delt ut i samarbeid med Rikskonsertene. Bandet ble også nominert til Spellemannprisen 2005 i klassen rock.
De har varmet opp for både Dandy Warhols, Arctic Monkeys, Oasis, og Nine Inch Nails. I desember 2009 er de invitert av indiekultbandet My Bloody Valentine til å spille på prestisjefestivalen All Tomorrows Parties.

Den andre fullengderen i rekken, SM2 – Abyss in B Minor, ble utgitt 22. mars 2010 av det anerkjente britiske platemerket 4AD. For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2010 i klassen rock. Bandet har også vært nominert til Statoil-stipendet som deles ut av by:Larm og Statoil i 2008 og 2010, og til Nordic Music Prize for 2010.

Bandmedlemmer:

Emil Nikolaisen, vokal og gitar.
Hilma Nikolaisen, bass.
Øystein Sandsdalen, gitar.
Tommy Akerholdt, trommer.
Ådne Meisfjord, elektronikk.

Tidligere og/eller assosierte medlemmer:
Lina Holmstrøm, orgel, perskusjon og vokal.
Sondre T. Midttun, gitar.
Ann Sung-an Lee, orgel, perkusjon og vokal.
Marco Storm, trommer.
Håvard Krogedal, bass og tangenter.
Eivind Schou, fiolin.
Einar Lukerstuen, trommer.
Anders Møller, perkusjon.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookTwitter X

Bildegalleri

Lenker

Kilder