Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hilma Nikolaisen

Etablert/født: 1982

Mest kjent som bassist i det popharmoniske støyrockbandet Serena- Maneesh,er hun nå endelig aktuell med eget materiale, med fullt band i ryggen - som artisten Hilma Nikolaisen.

Hilma Nikolaisen, født på Moi,er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Hun spilte ellers i Youngstars , The Raid Rockers. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket. I senere tid har hun også gjort seg bemerket som bassist for Anne Grete Preus.

Våren 2015 kom Hilmas første album.Solomaterialet gir en følelse av melodi og øre for forlokkende musikalske detaljer som virkelig skiller seg ut - årene fra andre band har lekket noe inn i uttrykket, men dette er mer velutviklet og ambisiøs popmusikk bygget på sterk låtskriving, rundet av med unik, androgyn vokal og et fullt dannet lyd.

Hilmas andre album "Mjusic" kom i 2019. Det tredje, "Heritage, kom i 2021. Det fjerde "Social works" kom januar 2024.

Hun er også søsteren til singer/songwriter Elvira og vokalist Ivar (Silver,Happy Dagger,absurd², Kvelertak). Datter av John Nikolaisen.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Utgivelser