Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sigurd Tharaldsen (1893-1951)

Etablert/født: 1893

Sigurd Tharaldsen var en mann med stort sangerhjerte, noe som ble godt benyttet både i hjembyen Stavanger og USA.

Sigurd Tharaldsen utmerket seg i ung alder som 1.bass i Stavangerkoret Njørd, under Alfred Johansen. Han var med å stifte sangkvartetten Herold, som ble ledet av trykker Halvorsen. Her fikk Sigurd vist frem sitt talent som tenor. Tharaldsen var ivrig med på de store vestlandske sangerstevnene. Brødrene Kristian og Anton var også musikalsk begavet.

Sigurd Tharaldsen bestemte seg for å søke det gode liv i Statene. Han flyttet til Brooklyn i 1922, og ble fort en stor kraft innen Nordmænnenes Sangforening, blant annet som president. Han var med under deres Norgessturne i 1926, og ble et selvklart midtpunkt da koret opptrådte i Stavanger Domkirke. Tharaldsen fikk foreningens hedersmedalje i 1932.

Sigurd Tharaldsen var en Stavangermann som satte spor etter seg. Han vakre sangstemme brakte frem sol og glede. Sigurd ble beskrevet som en finstemt person, smidd etter sangens idealer. Med sitt folkelige humoristiske og sjelfulle vesen skapte han stor samhold innen sangforeningen. Jonas Dahls ' "Vestanvejr" ble fremført i Sigurd Tharaldsens begravelse.

Kilder

Stavanger Aftenblad

Nordisk Tidene