Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sinclair & the Rovers

Etablert/født: 1998
Virksom: 1998 -2013

Sinclair & the Rovers var et energisk folk/pop band fra Klepp på Jæren som spiller irsk musikk med innlevelse, sjel og trøkk.

Bandet utviklet seg til et virkelig bra liveband som publikum satt pris på. I tillegg til å bruke stemmebåndene flittig, trakterer de 9 medlemmene i bandet instrumentene trekkspill, fele, fløyter, mandolin, banjo, gitarer, piano, munnspill, tuba, bassgitar, sekkepipe, slagverk og bodhran (irsk tromme). Bandet ble dannet av Kyrre Sinclair Saupstad, men han emigrerte fra Jæren til Telemark. Gruppa levde dermed videre uten sin grunnlegger.

Musikken Roverene serverte besto hovedsakelig av en blanding gamle og nye slagere innen den irske musikktradisjonen, men en og annen fengende poplåt er det også plass til i repertoaret. Fellesnevneren for musikken var at den treffer alle aldersgrupper når Sinclair spiller opp med fullt trøkk og en spilleglede få gjør dem etter. Sangene er velkjente, og de fleste benytter anledning til å stemme i på rerengene.

Siden den spede starten i 1998 til slutten i 2013, gledet bandet et stort publikum, ikke bare i hjemfylket Rogaland, men også i øvrige deler av Sør-Norge. Gjennom årene opptrådte bandet også flere ganger i utlandet. Blant de landene som har fått høre Sinclair & the Rovers er Makedona, Kosovo, Tsjekkia, Skottland, USA (Chicago) og ikke minst Irland.

Medlemmer:

Sigve Ellingsen: sang
Mariann Espedal Ericson: sang
Kenneth Andersen: ak.gitar, munnspill & sang
Gunnar Tønnesen: fele, fløyter & sang
Hans Egil Løe: el.gitar, bouzouki, mandolin og sang
Jonny Engelsvoll: trekkspill, piano & sang
Knut Helge Bjørnsen: tuba & bassgitar
Arne Andersen: Slagverk & bodhrán
Jesper MacThomsen: sekkepipe

Ambulerende medlemmer:
Johan Egdetveit: trekkspill
Kyrre Sinclair Saupstad: fløyter

Utgivelser