Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavanger Vocalensemble er et kammerkor stiftet i februar 1993. Koret består av rundt 30 erfarne sangere, de fleste med musikkfaglig utdanning.

Koret etterstreber et høyt nivå og arbeider seriøst med flere typer musikk; klassisk kormusikk fra alle tidsepoker, folketonebearbeidelser, madrigaler, kirkemusikk, populærmusikk, jazz og opera.

Ved hjelp av målrettet arbeid, med kvalitet og mangfold som stikkord, innehar Stavanger Vocalensemble i dag en sentral plass i musikklivet i Stavanger.

STAVANGER, den fjerde i størrelse af Norges Kjøbstæder, ligger ved en mod Syd indgaaende Arm af Buknefjorden.
24000 Indbyggere (1885). S. er Sæde for Amtmanden i Stavanger Amt og er delt i 3 Sognekald, Domkirkens, St. Petri og St. Johannes's.
Her er en Filial af Norges Bank, to private Bankinstituter, to Sparekasser, en offentlig Skole for den højere allmenndannelse og et nytt, seværdigt Museum.

VOCAL, s. selvlyd. Vocalmusik,
Fellesnavn for al Musik, som utføres af den menneskelige Sangstemme alene eller med ledsagelse af Instrumenter.

ENSEMBLE, fr. [angsambl] kalder man en samvirken av forskjellige krefter, f. ex. i et skuespill, en opera, eller ovehovedet flerstemmig Musik.*

* Nordisk Conversationslexsikon, Forlagsbureauet i Kjøbenhavn, 1885

Under følger en kronologisk oversikt over de viktigste begivenhetene de siste årene:

2010

Siste innspilling av CD. Høsten 2010.

Sommertur til Italia. Besøkte vennskapskoret Coro Multifariam (som var i Stavanger i 2008) og holdt konserter i Grado og utenfor Ruda.

Statoils konsert til byen lørdag 12. juni. Bjergstedparken.

2009

Plateopptak i Stokka kirke 27. - 29. mars.

Opptak av sangen «Shine» sammen med Thomas Dybdahl, samme sted. Skal inkluderes på en CD for Kreftomsorg Rogaland.

2008

Avslutningsseremonien for Stavanger2008 sammen med 600 andre sangere, Stavanger brass band, dansere, solister, m.fl.

Konsert i St. Petri kirke i forbindelse med avslutningsseremonien for Stavanger2008. Sang sammen med The Shout, Det norske solistkor og Vokal Nord. Flere av landets beste kor deltok. Kongeparet var tilstede blant publikum.

Workshop med The Shout fra England.

August: Besøk av vennskapskorene Coro Multifariam og Audite Nova fra Italia.

Kor under urfremføring av Desse auga av Jon Fosse i Rogaland Teater sin storsatsing Eventyr i landskap på Lundsneset i august. 10 forestillinger, ca. 20.000 publikummere. Stavanger Brass band, skuespillere fra Rogaland Teater, dansere m.fl.

31. mai: Konsert med Con Vocale fra Skien, i Rogaland Kunstmuseum.

Plateopptak i Stokka kirke 11. – 13. april.

Plateopptak i Stokka kirke 29. febr – 2. mars.

2007

Sang i forbindelse med gjenåpningen av St. Petri kirke i desember.

Julekonsert i Kampen kirke og Sola Ruinkirke.

Sang på Total E&P sin Stavangerfest i november.

Oppdrag på Utstein Kloster og for Schlumberger på Sola Strand hotel.

Innspilling av den nye Viking sangen Ein blåe dag, og urfremføring på Viking stadion 22. oktober sammen med Frode Rønli, Nils Christian Fossdal, Arne Hovda og Vikinghordene.

Plateopptak i Stokka kirke 7. – 9. september.

Sang under kongelig lunch på Hall Toll i Stavanger i forbindelse med feiringen av HM Dronning Sonja sin 70-års dag i Stavanger 4. juli.

2006

Desember: Julekonsert i Sola Ruinkirke.

Desember: Fremføring av Mozarts Requiem med Sandnes Orkesterforening og solister i Sandnes Kulturhus.

Oktober: Oppsetning av to franske requiem skrevet av henholdsvis Maurice Duruflé og Alfred Desanclos, sammen med organister, solister og musikere fra Stavanger Symfoniorkester.

September: Øvingskor under Fonoko sin dirigent-kongress i Stavanger med Ragnar Rasmussen som kursholder. Avsluttende konsert i Stavanger Domkirke.

Mars: Konsert i Sandnes Kulturhus med trioen Barfot.

2005

Desember: Julekonsert i Sola Ruinkirke.

Deltok ved festkonsert for Knut Nystedt i forbindelse med hans 90-års feiring i Stavanger Domkirke.

August: Fremførte ”Vindsalme for dei døde” av Bjørn Kruse i fjellhallen ved Lindesnes fyr. Konserten ble filmatisert og gitt ut som DVD og sendt på riksdekkende TV.

Benyttet som øvingskor på dirigentseminar for kordirigenter i Rogaland, med Carl Høgset som kursholder.

Fremføring av Requiem av Giuseppe Verdi med Sandnes Orkesterforening i Stavanger Domkirke og Sandnes Kulturhus.

2004

Desember: Julekonsert i Sola Ruinkirke.

Fremførte Requiem av Maurice Duruflé med musikere fra Stavanger Symfoniorkester og solister i Stokka kirke under Stokkadagene i november.

Deltok i korkonkurransen ”Guido d’Arezzo” i Arezzo i Italia 25.-28. august.

2003

Desember: Julekonsert i Sola Ruinkirke.

Fremførte Requiem av Gabriel Faure med Sandnes Orkesterforening i oktober.

Kom til finalen i den prestisjefylte korkonkurransen ”Florilege Vocal” i Tours i Frankrike fra 6.-9.juni.

Januar: Fremførte verk fra ”Spør Havet” under åpningen av en utstilling av tekstilkunstneren Siri Gjesdal i Nordens Hus i Reykjavik, Island.

2002

Desember: Julekonsert i St. Petri Kirke med tema – Engelske Christmas Carols.

Fremførte Requiem av Gabriel Faure sammen med Stavanger Musikkorps av 1919, i Stavanger Domkirke oktober 2002. Solister var Silje Haarr Fjordheim og Jørn Snorre Andersen.

Ble invitert til korkonkurransen ”Hora Cantavi 2002” i Suwalki i Polen 17. – 21. juli, hvor koret hadde to egne konserter i tillegg til å holde en times konsert med norsk repertoar som første del av prisvinnerkonserten på konkurransen. Koret fikk meget gode tilbakemeldinger både fra publikum og dommerne i konkurransen.

2001

Opptak av ”Spør Havet” til bruk i en installasjon av tekstilkunstneren Siri Gjesdal i Nordens hus i Torshavn på Færøyene.

Julekonsert sammen med Damekoret Volvene.

Konsert sammen med Karin Krog og Tore Johansen (trompet), Vigleik Storaas (piano), Tor Mathisrud (bass), Roger Johansen (trommer).

Evert Taube aften med Espen Hana og Britt Synnøve Johansen som solister.

Invitert for å synge ”Spør havet”, ”Mikkel rev kantate” og urfremføre noen miniatyrer, alt av Nils Henrik Asheim på festkonserten under Landsfestivalen for kor i Stavanger i mai.

2000

I forbindelse med 2000-års markeringen i Stavanger, fikk Stavanger Vocalensemble en betydelig støtte fra Stavanger2000 til prosjektet ”Havet – speilet i nye toner” som ble fremført i den nye Fiskepirterminalen i Stavanger i november 2000. I dette prosjektet hadde Stavanger Vocalensemble engasjert komponistene Bjørn Kruse, Nils Henrik Asheim, Kjell Habbestad, Johs Ringås og Trond Ole Paulsen til å skrive ny musikk til koret.

Engasjert av Den Norske Opera ved to oppføringer av La Boheme (en konsertant og en scenisk oppsetning) sammen med Stavanger Symfoniorkester.

Tur til Italia. Koret hadde konsert i en fullsatt basilika i Grado, og en konsert i den fantastiske basilikaen i Aquileia. I tillegg ble det holdt en utendørskonsert i en villahage i Ruda. Koret fikk meget god mottagelse, og ble blant annet invitert til festivalen ”Europa Cantat” i Tyskland i 2003.

Fremførte ”Wirklicher Wald” av Arne Nordheim sammen med Stavanger Symfoniorkester, Mona Julsrud og Truls Mørk.

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙