Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Frode Rønli (1951-2022)

Etablert/født: 1951
Virksom: 1972 -2022

Vokalist, mest kjent gjennom Stavangerensemblet.

Født 9. november 1951 på Høle i Sandnes. , død 6. november 2022 Også kjent som: Froddi + Froddien

Hadde erfaring fra flere lokale band da han ble hentet inn dit til Ensemblet rundt 1976, blant annet var han kjent som energisk frontfigur i Long WhilesBernad Jenkins og Froddies Hot Five./Mr Eddy

Med Rønlis inntreden ble Stavangerensemblets musikkstil lagt om fra eksperimentelt instrumentalmusikk til renere rock, og etter hvert til egenkomponert musikk på dialekt.

Rønli bidro også som vokalist for andre artister, blant annet med Vamp på sangen «Skjedå sjel» fra albumet En annen sol, «Husmannspolka» i duett med Mia Gundersen på hyllesalbumet Med blanke ark – Sanger av Alf Prøysen og «Sammen for livet» med Forente Artister hvor han har hovedstemmen på et av refrengene.

Froddi er mange ganger blitt omtalt som en av Norges beste vokalister, og vant leserkåringen Beste norske sanger i magasinet Puls i 1980 og 1981.

Frode og Stavangerensemblet solgte sin første singel fra en liten hjemmelaget stand på Torget i Stavanger

Den siste tiden frontet Rønli bandet Froddi & Compagniet, som ellers besto av andre ringrever fra Stavangers musikkmiljø. Froddien og Mannskapet (Senere Kapteinens Musikk og Historielag). var aktivt på samme tid. Han var med i bandet Adle Manns Eie

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙