Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tommy Fredvang

Etablert/født: 1982

Tommy Fredvang er en artist fra Stavanger.

Fredvang fikk sin første gitar da han var 17 år og startet punkbandet "Splitting Image", og han skrev sanger på hobbybasis. Etter hvert utviklet det seg til en stor lidenskap.

Etter ett år på Paul McCartney-skolen LIPA i Liverpool, bestemte han seg for å returnere til Norge for å jobbe videre med musikken. Med seg i bagasjen hadde han en eksklusiv iTunes-lansering av låten, ”Wait for me”. Denne låten ble håndplukket av Robin Gibb, kjent fra hitmaskinen The Bee Gee’s, og deretter utgitt av LIPAs eget plateselskap.

Det første året tilbake i Norge tilbrakte han ved Nordisk Institutt for Scene og Studio, hvor han fikk utviklet seg videre som musiker og låtskriver.

I 2009 deltok han i musikk-konkurransen X Factor på TV 2, med Jan Fredrik Karlsen som mentor. Den 18. oktober 2010 ga han ut debutalbumet From Now On . Den første singelen derfra het «Wake up call»; singelen solgte til gull og nådde Top 3 på iDanceradio i Canada.

I 2011 ga han ut singelen «Always on my mind» sammen med Norske Talenter-vinneren Sirius. Singelen solgte også til gulltrofé

I 2012 kom Fredvang til finalen i norske Melodi Grand Prix med låten «Make it better», som var skrevet av ham selv og Hanne Sørvåg.

I 2014 hadde han et opphold i Los Angeles der han samarbeidet med André Lindal og Anthony Preston, og deretter ga ut singelen «Give it a year», skrevet av Ina Wroldsen. Året etter ble han plukket ut til NRK-programmet Stjernekamp, noe som førte til at han fikk kontrakt med produksjonsselskapet Over Norge til oppsetningen Vi elsker ABBA, der Inger Lise Rypdal, Rita Eriksen, Jannike Kruse og Espen Grjotheim var frontfigurer. Showet ble en suksess med 155 utsolgte konserter over hele Norge og kjempeanmeldelser i landets største aviser.[trenger referanse

Kreativiteten til Tommy blomstret gjennom hele denne perioden og han jobbet samtidig med sitt første norskspråklig album “Har deg på hjernen”. Dette albumet ble sluppet 11. september 2020.

Singelen ”Stå i ro”, som er en duett sammen med Rita Eriksen, ble lista Nrk P1 i 16 uker, nådde 15.plass på den offisielle radiolista og ble den 4 mest spilte norskspråklige låten på norsk radio.

Fredvang ønsket så jobbe videre med solokarrieren sin og begynte skriveprosessen på neste album som har fått arbeidstittel "Våken". Dette albumet skal handle om oppvekst, selvrefleksjon of farskap. Det ble sluppet høsten 2022.

I april 2024 var Tommy Fredvang klar med albumet «Tidløs». Han har begynt å opptre med sin egen «Tidløs trio» ellers bestående av Alexander Flotve og Espen Guldbrandsen.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙