Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ole Alexander Mæland

Etablert/født: 1979
Virksom: 2004

Ole Alexander Mæland er en filmanmelder, skuespiller og artist fra Stavanger.

I 2004 musikaldebuterte han i Fame, senere medvirket han i Jesus Christ Superstar (2005) og Sound of Music (2010). Høsten 2012 så vi Mæland på scenen i Stavangers nye konserthus. Her hadde han en av de bærende rollene i musikalen «Revansj!», basert på Stavanger-bandet Mods' musikk. Dette var den første store forestillingen i det nye konserthuset.

Han er nok allikevel mest kjent for det lokale publikum som frontfigur i bandet "Fillibombom Boys" og som soloartist. I 2009 fikk han en moderat suksess utover bygrensen i Stavanger med singelen «Adle verdens finaste ting» (tekst: Tore Renberg, melodi: Arne Hovda), som ble b-listet på NRK P1. I 2010 ble singelen "Du vett kor du har meg" (skrevet av Arne Hovda, Jeff Cohen og Erik Røe) sluppet, men det var først med deltakelsen i talentprogrammet «The Voice» (Tv 2) i 2012, at han for alvor ble kjent for det store norske publikum. I programmet kjempet Mæland på «Team Hanne», hvor Hanne Sørvaag var mentor.

Mæland kommer fra en familie med flere talentfulle artister. Han fikk blant annet skarp konkurranse fra sin fetter, Inge Andreas Jacobsen, i «The Voice». De er også begge fettere til komikeren Kristian Valen.

Han ble Elle Melles nye vokalist da de gjorde comeback i 2013.

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙