Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Vidar Johnsen

Etablert/født: 1972
Virksom: 1994

Vidar ble født i Haugesund i 1972. Mest kjent fra gruppen VAMP(2002-2006) .

Allerede som 12-åring debuterte han på en større scene. Bandet han var med i på den tiden, Tropical Storm, varmet opp for Nazareth under en konsert i Haugesund.

I 1986 vant han en talentkonkurranse arrangert av Se og Hør. Som premie fikk han en plateinnspilling. «Vår eneste jord» nådde andre plass i radiohitlisten «Norsktoppen» på NRK P1.

Sin første platekontrakt fikk Johnsen i 1994, med MajorStudio, der Vamp-medlemmene Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland i dag er tre av de største eierne. Hans første soloalbum kom året etter med Cover Me.

I 1999 valgte Jan Toft å slutte som vokalist i Vamp. Det var Toft selv som foreslo at Johnsen skulle ta over. De første årene var Johnsen bare turnévokalist for Vamp, og han valgte selv å ikke medvirke på En Annen Sol som ble utgitt i 2000. Da Vamp ga ut Månemannen i 2002 var Johnsen en fullverdig del av bandet for publikum, selv om han var på kontrakt i bandet. I tillegg til å synge på cd-en, spilte han gitar, tangentinstrumenter og perkusjon på enkelte av sporene. Han skrev også musikken til fire av låtene, blant dem «Fuglane Vett» som ble mye spilt på radio, og som de senere år har vært en av Vamps livefavoritter.

I 2005 kom Johnsens andre soloalbum Dance of Lust, men han hadde på ingene måte like stor suksess med det som med Siste stikk, som ble utgitt av Vamp samme år. Det var den andre utgivelsen fra gruppen med Johnsen som vokalist, og det første som nådde toppen av VG-lista som det mestselgende albumet i Norge. Den 1. januar 2007 gikk Johnsens kontrakt med Vamp ut, og samarbeidet mellom han og bandet ble avsluttet.

Høsten 2006 startet han samarbeidet med den svenske musikeren Peter Nordberg. Sammen ga de i september 2007 ut albumet Ord Og Ögonblick og holdt flere konserter rundt om i Norge. For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen popgruppe.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙