Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Torbjørn Eirik Økland er en musiker fra Haugesund. Han er mest kjent som gitarist i gruppen Vamp fra 1991 til 2014.

Torbjørn Økland var sammen med Øyvind Staveland initiativtakeren til Vamp, og fikk med seg Jan Toft som vokalist. De fikk etterhvert med seg bassist Carl Øyvind Apeland og trommeslager Erling Sande, og ga i 1992 ut sin første plate Godmorgen, søster. Økland spilte i hovedsak akustiske gitarinstrumenter på den første Vamp-platen, men har etterhvert brukt elektrisk gitar i større grad. Han har også benyttet seg av bouzouki, mandolin og trompet i Vamp-sammenheng.

Økland har bare skrevet en sang som Vamp har gitt ut, instrumentalen «Schultz gt 7» fra En annen sol som ble utgitt i 2000. Samtidig har hans måte å fremføre musikken på, gjort ham til en svært viktig del av Vamps lydbilde, ikke minst på konsertene.

Økland har i alle år vært benyttet som studiomusiker av en rekke kjente norske artister. Han er også medlem av den folkemusikkinspirerte gruppen Streif. I 2015 dannet han bandet Blest sammen med de tidligere Vamp-medlemmene Paul Hansen og Calle Apeland. I 2022 kom Torbjørn Økland ut med soloutgivelser.

Økland er/har vært medlem av/jobbet med grupper/artister som:

Slumberbeat', Olga,Sue The Manager Elisabeth Sardines ,Matti Røssland Liv Reidun Hansen Bjørn Eidsvåg,Eriksen,Rita Eriksen,Streif,Helene BøksleWunderkammer,Nils Økland,Hanne Krogh,Vidar Johnsen,Ole Reinlund,Lillebjørn Nilsen,Steinar Albrigsten,Matpackers,Grethe Svensen, Sviske -komplott, Teddy & The Hot Shots, Tobby Band, Anti-Kiss/Jeff Kødd & The Dildos, Pentagon

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙