Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Anders Nilsen er en musiker, artist og komiker fra Stavanger, som er kjent for sine humoristiske danselåter. Han har skrevet/produsert sanger for flere norske artister inne ulike sjangere, og er selvlært musiker.

Anders Nilsen vakte oppmerksomhet da han laget "6 sekunders sanger" på Vine, som førte ham videre til tv-programmet "Torsdagskveld fra Nydalen".

Han fikk ideen til å lage sin mest kjente låt, sommerhiten "Salsa Tequila", da en kamerat fortalte ham at saksofon var årets instrument.Trekkspill viste seg også å være populært , så han brukte keyboardet til å simulere lydene fra dem.Teksten er på spansk, selv om han ikke kan språket.Den endte opp som et helt arsenal av matretter, ord og skuespillere.Etter at sangen ble lagt ut på youtube, fikk Anders tilbud fra et par selskaper, og i Nederland spredte den seg fort. Han har fremført låten live med gruppa "Anders & The White Doves".

I 2015 dannet han duoen Goodbye Pants sammen med Stian Blipp.

I 2018 var han med på å skrive låten «Sommerkroppen» som Mads Hansen fikk en hit med i juni samme år.Nilsen begynte så å samarbeide med Herman Flesvig. Det har resulterte i sanger som "Haugenstua" . Anders har ellers vært produsent/låtskriver for Ezzari, Staysman & Lazz, Sandra Lyng, Katastrofe, ZadeKing, Pete Mello, Alexandra Joner, Elly Ekko, eMMa, Serlina

I 2022 var Anders Nilsen produserte og med på å skrive mega k pop hiten "After LIKE" fremført av den koreanske gruppen IVE. I 2023 vant Nilsen "Årets opphaver populærmusikk ."

Anders, som er sønn av Leif Nilsen (Mods,Catrix) spilte trommer med Leif & Kompisane i to år. Har ellers vært medlem av hardcorebandet Cortez Inc

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookTwitter X

Bildegalleri

Kilder

nrk.no

Wikipedia

VG Lista

Et Lev Rockeliv- Øyvind Ellingsen