Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Andreas Risanger Meland jobbet i plateselskapet Grappa Musikkforlag AS, står ansvarlig for underetiketten HUBRO og er norsk label manager for ECM.

Etter 11 år i Oslo flyttet han og familien tilbake til Haugesund i 2010. Sammen med Lars Meling og Nils Økland driver han konsertserien “Lyd” på billedgalleriet i Haugesund. Han er nå sjef for Sildajazz.

Andreas var en av gründerne og drivkreftene bak “Safe as Milk” festivalen som ble drevet i 10 år i Haugesund. Han var også med på å drive etikettene Safe as Milk Rekords (Årabrot, Noxagt, Lars Myrvoll) og Melektronikk (Arm, Alog, düplo). I sine år i Oslo var han medarrangør av nær 100 konserter i konsertserien Dans for Voksne, i tillegg til å arrangere festivalene Random System og Random Cube med artister som Animal Collective, Jazzkammer, Carsten Nicolai og Biosphere. Han er en av fire som står bak “Frisild” prosjektet under Sildajazzen.

Meland har også fartstid som musiker og har gitt ut plater sammen med Lasse Marhaug, düplo og Sort Mel og komponert musikk til prosjekter på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Henie Onstad Kunstsenter og Nationaltheatret.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙