Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Spacemakers

Etablert/født: 1965
Virksom: 1965 -1968

Popgruppe fra Haugesund som vekslet mellom flere sjangere.

The Spacemakers startet opp i høsten 1965 med besetningen Terje Robberstad (vokal), Alf Magne Grinde (trommer), Inge Johnsen (bass), Jan G. Kock (sologitar), Harald Rørvik (rytmegitar). Alle var rimelig ferske i faget, i en alder av 15 år. De kunne også spille under navnet Robbie and the Spacemakers.

The Spacemakers fikk i løpet av kort tid flere spillejobber, men slet med å finne sin egen stil i starten. Det gikk i rockecovere fra blant annet Rolling Stones og Cliff Richard. I midlertidig skilte de seg ut med en gitarist som kunne spille på ryggen.

Tidlig i 1967 sluttet gitarist Kock og vokalist Robberstad. De fikk da med seg Leif Arne Isene, som erstattet dem begge. Han hadde tidligere skapt seg et navn med 2nd Generation. Angivelig skulle Terje Nordahl bli med på gitar og bandet planla å skifte navn til The Jolly Jokers på et tidspunkt. På dette tidspunktet beskrev The Spacemakers stil sin som en blanding mellom blues og avbalansert jazz. Dette utviklet seg, etter et annet medlem fra 2nd Generation, organist Torbjørn Lie, også gikk over til deres rekker.

I mai samme år, ble det annonsert at vokalist/gitarist Isene hadde gått over til The Moonspinners, kanskje som følger av at The Spacemakers angivelig skulle hatt med seg en engelsk vokalist på deres sommerturné. Bandets endelikt ble spådd, men Isene vendte tilbake etter å ha forsøkt seg på artistkarriere i hovedstaden.

Det gikk rykter om at album var på gang, selv om The Spacemakers ikke hadde så mye tid til overs. Bandet skulle nemlig spille i Bergen, før en gjennomreise i Norge.

I 1967 var det ikke mange popgrupper i Haugesund, og The Spacemakers rangerte høyt. De gikk gjennom flere besetningsskift og stilarter.Bla Tore Lyngholm, Asle Nilsen og Kai Knusden var innom. Rundt 1968 ble det rapportert at The Spacmakers var det første lokale popbandet som forsøkte seg på jazz.

På vårparten i 1968 var det slutt for The Spacemakers. Deretter oppsto The Flop. De var ikke en fortsettelse på nevnte band, men Leif Arne Isene ble frontmann her.

Bildegalleri

Kilder

Historien om Hauglandet 1960-tallet-Tor Inge Vormedal