Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Månen har dotte ner (månen)

Etablert/født: 1990
Virksom: 1990

Markant rockeband fra Haugesund på 90-tallet. Frontet av Helge Toft.

, Historien:
Singler og album:
I 1991 ga bandet ut den selvtitulerte 7" singelen Månen har dotte ner ut på egen label, da med Jan Ingvar Toft som bassist. Kort tid etter at Johnny "Hazard" Liadal overtok bassrollen i 1992 kom oppfølgeren "Ska me gadda, beibi?" EP på CD .Med forkortet bandnavn kom albumet "Snop" i 1997. Det ble raskt en suksess på hjemmebane.Frontet av singelhiten Lene fikk bandet plutselig oppmerksomhet også utenfor sin hjemby, og albumet resulterte i en lang rekke konsertjobber. Plata fikk gode kritikker og ble av enkelte kritikere beskrevet som "en godtepose full av fengende powerpop", VG gav plata fire og konstaterte at Månen var "et spennende nytt bekjentskap de gjerne ville høre mer fra!".

Ny platekontrakt og ny suksess:
I 2000 skrev Månen kontrakt med osloselskapet S2 Records og året etter kom albumet 04:20 som fikk stor oppmerksomhet bla, i NRK som playlistet flere av platas låter. Albumet fikk gode anmeldelser i riksavisene og ble på slutten av året nominert til "årets norske plate" i NRK P1. På vestlandet ble singlene Asia og Ti på halv fem bandets siste radiohit, og bandt gjorde kritikerroste konserter i vestlandsbyene. Spesielt bandets konserter på hjemmebane viste at Månen har vokst seg store og solide. Under avslutningen av Filmfestivalen 2001 var mer enn 7000 mennesker tilstede på bandets utendørskonsert, og den massive allsangen levnet liten tvil om at bandets siste utgivelse hadde truffet Haugesunderne.

Slutten:
I 2002 var Månen tilbake i studio for å jobbe frem det som skulle bli bandets neste utgivelse, etter 04:20 utgivelsen valgte bassisten Johnny Liadal og keyboardist Bengt Hansen å forlate bandet,og Toft samlet sammen et nytt og litt tyngre Månen, som holdt ut noen få år -før han i 2004 markerte en ny satsning under eget navn med kjempehiten "Ingen tårer." Siden har det blitt to album, suksess i NRK TV's "Lyden av lørdag" og nærmest heltestatus i hjembyen.

Toft ble manager for det lovende pophåpet Elsa & Emilie. "Hazard" Liadal og Hansen fant tonen igjen i The Colors Turned Red..Steinar Liadal er i dag en profilèrt popquizvert, dj og har sammen med navnebror Johnny musikkprogrammet "Guttemusikken- to menn og en rød tråd" på Radio 102. Kim R. Lund var trommis i Etnebandet Caligulas Sisters som bl.a opptrådte på Norwegian Wood i 2007.

Månen har gjenforeninger siden 2014. I 2023 ga Månen ut nye sanger og et live-album fra Den Festivalen i Vangen.

Medlemmer:

Nå:
Helge Toft – vokalist, gitar, låtskriver
Kim Rune Lund – trommer
Johnny Liadal – bassist

Steinar Liadal-gitarist

Bengt Hansen – keyboard

Tidligere :
Jan Toft – bassist
Christian Ommedal – bassist

Tom Kristian Sjøen – gitarist

Bjarne Skogland – tangenter

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri