Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tormod Eikill

Etablert/født: 1954
Virksom: 1967

Gitarist, omnichordist, vokalist og bandleder med et vel ti års opphold i Oslo-distriktet. Pådriver i opprettelsen av Rogalyd.no.

Eikill startet så smått karrieren som pianist i kameratbandet Pentagonal Square, sammen med Karl Opsal, Johs. Ringås og Gisle Tønnesen. Etter hvert ble gitar hovedinstrumentet, og han takket ja da Håkon Berge spurte om han ville bli med i orkesteret til Sky Sing i 1971.

Bandet tok navnet Keryx da de ga ut en plate med Berges musikk i 1973. I denne tiden ble Eikill også kjent med Bjørn Eidsvåg, som dirigerte et tensing-kor i Sauda. Året etter, da begge var studenter ved Menighetsfakultetet i Oslo, startet de Eidsvågs første band, Frender, hovedsaklig sammensatt av kamerater og MF-studenter.

Eikill arrangerte musikken og spilte på Eidsvågs første to plater. I Oslo-tiden drev han også med studioarbeid og diverse band-konstellasjoner, mest kjent er vel Morten Jørgensens band Bygeriljaen Lumbago.

Før han dro tilbake til Stavanger, bodde han i Lillestrøm og var aktiv i musikermiljøet der - bandet Siste Skrik er det eneste fra den tiden som har lagt igjen plater etter seg.

I 1985 startet han bandet The Well sammen med Gunnar Tønnesen. Bandet ga ut plate i 1989, men ble oppløst i 1991.

Eikills eneste soloalbum, Thule Fever, kom så i årsskiftet 1992-93.

I 1995 ble Janne Hagens Gospel Combo dannet. Bandet ga ut plate på EMI året etter, og var aktivt fram til 1998.

Etter dette har Eikill stort sett vært prosjektmusiker, men spiller fast i Ole Fjetland Band, Stavanger Storband og gospelkoret Bless. I 2010 startet han instrumentalbandet Chickenfinger, et band som eksisterte i vel to år.

Siden høsten 2015 har han vært medlem av rockebandet Supersofa.

Opplev musikken

SpotifyYoutube