Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bjørn Helge "Bjellebø" Johnsen (1944-1998)

Etablert/født: 1944

Danseband musiker fra Stavanger.

Bjørn Helge Johnsen ble født 20. april 1944. Han vokste opp i Taugata 10 på Storhaug og gikk på Nylund skole.

Etter at Bjørn Helge var ferdig på Nylund skole begynte han på Framhaldskolen. Som 16-åring fikk Bjørn Helge motorsykkel av foreldrene, og han og en kompis reiste på telttur til Kristiansand. Da Bjørn Helge bodde i Taugata drev han med brevduer.

Bjørn Helge arbeidet som dreier, og han var også sjømann og seilte som reisereparatør. Han var på noen av båtene til Sigval Bergesen d.e.

Bjørn Helge bodde også en periode i Hillevåg, i Bjålandsgata. Han bodde også i Hommersåk, i Eskemyrveien 19. Bjørn Helge var gift en gang i 1960-årene, og da bodde de på Høyehaugen som ligger mellom Gabba på Tasta og avkjørselen til Randaberg. I de senere årene bodde han i Fjellsmauet og i Gamle Stavanger.

"Jeg ble kjent med Bjørn Helge på utestedet Inter på slutten av 1970-årene. Vi brukte aldri fornavnet hans, han ble kun kalt for Bjellebøen. Trekkspillet var hans følgesvenn, og han spilte gladelig til dans, men kun når det passet ham. Ja for Bjørn Helge visste hva han ville, og hadde sine bestemte meninger. Han kunne både være sta og sur, men som oftest hadde han et godt humør og sin egen sans for humor. I denne perioden fikk jeg høre at Bjørn Helge hadde arbeidet som fangevokter." -Erling Jensen

Bjørn Helge begynte tidlig å spille. Tidlig i tenårene ble det dannet et band som kalte seg Moonlight. Det var Bjørn Helge på trekkspill, Gunnar Block Johnsen på gitar og Time på slagverk.

Bjørn Helge spilte også keyboard. I slutten av 1960-årene spilte han sammen med Gunnar Engen (bass), Bjørn Thorsen (trommer), Valen (vokal) og Moberg (gitar). Bjørn Helge spilte i mange sammenhenger på utestedene Ambassadør, Krokodillen, Inter, Skipperstuen m. fl.

I 1960-årene spilte Bjørn Helge en periode i The Starfighters. Han var med på den første singelen som ble gitt ut i 1966. Besetningen var: Willy Abrahamsen, Bjørn Helge Johnsen, Alf Gjesdal og Knudt Robberstad.

I slutten av 1980-årene dannet han også sitt eget orkester som fikk navnet Bjørn Helges Danseband. Medlemmene besto av Bjørn Helge Johnsen (trekkspill), Richard Hoel (vokal), Rolf Strøm (trommer), Bernt Arild Olsen (bass) og Jan Egil Selbach (gitar). Bandet hadde faste spillinger på Inter i Kirkegata 36.

I 1990 var Bjørn Helges danseband i studio for å spille inn en musikkassett. Kassetten ble spilt inn i Lydkompaniet i Sandnes og utgitt i 1000 eksemplarer.

Bjørn Helge døde på sykehuset i 2000 av kreft, 56 år gammel. Han etterlot seg to barn. Det ble holdt en minnestund i underetasjen på Korvetten hvor blant andre Reidar Larsen spilte. Bjørn Helge Johnsen er gravlagt på Lagård gravlund.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙