Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Knudt Robberstad var en trommeslager og bandleder fra Stavanger, som senere satset på en fotokarriere.

Knudt Robberstad markerte seg tidlig i bybildet. Han var trommeslager i Våland skolekorps og seinere i St. Svithuns Skolekorps. Han avanserte siden til Stavanger Musikkorps, og var en mann det var lett å legge merke til i 17. mai-toget med sine 196 cm på strømpelesten.

Midt på 1950-tallet ble Robberstads popdrøm vekt. Han reiste til Oslo og etter en dag med testing av trommesett på Slagerforlaget, reiste han hjem til Stavanger med det dyreste trommesettet i Stavanger på den tida.

Det første oppdraget hadde han sammen med et par andre musikere i Årdal i Ryfylke.

John Klemetsen i Johnny Band trengte en trommeslager, og på slutten av 1950-tallet ble Knudt Robberstad fast medlem. Han ble i dette bandet fram til 1965, da Johnny Band hadde sitt tre måneder lange spilleoppdrag på Park Hotell i Sandefjord. Robberstad fikk ikke lov å reise av arbeidsgiveren, et skipsrederi. Et problem for Robberstad i Johnny Band var ellers at han ikke kunne synge. Det var et minus i ei gruppe som hadde flerstemt repertoar.

Men Robberstad fant veien til The Starfighters i 1966, der han snart ble sjefen i bandet. Han sang heller ikke her , men plystret på låten "The Melancholy Whistler". I 1973 var det slutt for Robbestad, da han ville satse på fotobedriften. Men The Starfighters holdt det gående en stund til..

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙