Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

St. Pauli Blues er karmøygruppa Busserulls mest populære slager, skrevet av stavangermannen Arve Finne. Den ble svært kontroversiell og dårlig mottatt av blant annet NRK, grunnet sitt innhold. Men av samme grunn slo den an hos flere. Den blir sett på som en hyllest til livet.

Den utradisjonelle begravelsessangen er en respektfull hyllest til livet som foregår utenfor A4-tilværelsen. Låten ble originalt skrevet av Stavangertrubadur Arve Finne, som selv spilte inn sangen.Finne skal ha skrevet sangteksten da han satt på en celle i Nederland. Bjørn Pedersen (Hank Malvin) hjalp litt til med å lage melodien. Hank Malvin & The Hillbillys spilte , med tillatelse, låten under konserter , med introen til Folsom Prison Blues. De tok ikke å spilte den inn selv, grunnet tekstens innhold.

Det var Ola Selvær, ved stavangerbaserte Staccato Studio, som mente at "St. Pauli Blues" kunne passe perfekt for Busserulls. Staccato hadde vært deres backingband.

I 1988 var det kun Karl Magnus Sjøen og Gunnar Andersen i Busserulls. Andersen og plateselskapet synes innholdet var for grovt, og uenig i at sangen skulle bli gitt ut. Dermed spilte Sjøen og produsent Ola Selvær låten inn for egen regning om natten. Svein Dag Hauge sto for det ikoniske gitarriffet.

«St. Pauli Blues» ble utgitt, men aldri spilt på radio. NRK syns den var for ufin. Allikevel, ble den en publikumsfavoritt.

Sangen ble senere spilt inn med Gunnar Andersen ,Geir Halleland og Tore Handeland på albumet «Gudsord fra landet».

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

H Vest

Arne Engen

Leif Frøiland

Gunnar Andersen