Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Reidar Brendeland/Vestlandsfanden/Busserulls-Plukka plommer i Hardanger

Etablert/født: 1980

«Plukka plommer i Hardanger» ble skrevet av Vestlandsfandens Reidar Brendeland. Men den ble for første gang blitt spilt inn av Busserulls i 1980. Dermed har sangen blitt regnet som en klassiker hos begge band.

De fleste regner vel «Plukka plommer i Hardanger» som Vestlandsfandens største hit, og forbinder gjerne kun sangen med dem, Men Reidar Brendeland har fungert som låtskriver for flere andre artister og band, der i blant 3 Busserulls. Sangen var med på Vestlandfandens andre album "Lystig Lag" under navnet "Plukka Plommer" i 1983.

«Plukka Plommer i Hardanger» var med på 3 Busserulls album «Stiv kulling» i 1980. Dermed var det de som offisielt fremført låta først.

I 1989 spilte Karl Magnus Sjøen og Gunnar Andersen inn en video til låten. Produsenten Frode Reinhold Jensen forteller under videoen på youtube at innspillingen førte til diverse problemer: En sekvens ble innspilt foran den amerikanske ambassaden, og plutselig oppdager videoteamet at de blir omringet av en mengde amerikanske sikkerhetsvakter, som krever opptaket slettet fordi de angivelig hadde filmet ambassadebygningen! Seinere, under innspillingen i Hardanger, løper Sjøen og Andersen sammen med to fagre jomfruer ned ei blomstereng, Sjøen snubler og går overende – med resultat to brukne ribbein. I noen av scenene som er skutt etter uhellet er det vanskelig å skille grimaser og smil hos Sjøen.

Forfatter og komponist av sangen, Reidar Brendeland, var senere selv medlem av Busserulls fra 1985 til 1987.

Opplev musikken

Youtube