Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kvinnekoret Concentus har hevdet seg musikalsk i mange sammenhenger.

Concentus startet som en sanggruppe i 1978. Siden den gang har ambisjonsnivået økt, og koret regnes i dag som et av landets fremste i sin klasse. Dirigentene i koret har vært Steinar Eielsen (stifter), Rasmus Reed (vikar for Eielsen 1 år), Odd Sveinung Johnsen og Per Sigmund Rettedal (nåværende).
Koret består av ca 30 sangere hvor mange har sitt daglige virke innen sang og musikk.

Concentus skal gi publikum kormusikk av høy kvalitet, gjerne i samarbeid med dyktige profesjonelle musikere/solister. Repertoaret er variert – alt fra norsk sakral musikk og klassiske verk til populærmusikk. Concentus har over flere år hatt et godt samarbeid med ulike musikere av nasjonal og internasjonal størrelse. Koret har utgitt 4 cd’er - den første var Concentus synger Nystedt i 1996.

I perioden 1990 – 2005 samarbeidet Concentus med en rekke nasjonale og internasjonale solister og instrumentalister. Av dem kan Sissel Kyrkjebø, Solveig Kringlebotn, Arve Tellefsen, Sigvart Dagsland, Erik Bye, Anne Grete Preus, Bukkene Bruse, Ole Paus, Gøran Fristorp og Vamp-nevnes.

År 2000 utgav koret sin andre cd: På evighetens tavler – en komposisjon skrevet av Bjørn Kruse – bygget over utvalgte dikt av Hans Børli.

I tillegg var koret arrangør og drivkraft bak fremføringen av store kirkemusikalske verk som J.S. Bachs Johannespasjon og Matteuspasjon hvor en rekke internasjonale solister og musikere medvirket. Concentus sin musikalske leder ved disse fremføringene var Odd Sveinung Johnsen.

Samarbeidet med 100-årsjubilant Knut Nystedt startet i 1995 og varte i hele 10 år – helt til komponistens virke opphørte. Et absolutt høydepunkt i perioden var deltakelsen under Expo 2000 – Verdensutstillingen i Hannover. Concentus deltok i urframføringen av Nystedts tusenårsverk Magnificat for a new millennium.

Et annet høydepunkt i Concentus historie er korets bidrag til Garborgjubileet i 2001 hvor landet ikke bare hedret forfatter Arne Garborg, men også hans kone Hulda. Som et kvinnekor Concentus er, var det naturlig å hedre kvinnen i familien -Hulda. Dette resulterte i bestillingsverket Huldas Gjestebud – en komposisjon bygget over Huldas bok: ”Heimestell for smaa hushald – helst paa landet” av korets stifter Steinar Eielsen. Dette var så populært at Oslos ordfører, den gang Per Ditlef Simonsen, inviterte koret til å fremføre verket under hovedmarkeringen som fant sted på Ladegården i gamlebyen i Oslo.

En uvanlig opplevelse var det for Concentus å opptre på Viking Station sammen med Sissel Kyrkjebø og Plácido Domingo i august 2005.

I 2008 var Stavanger europeisk kulturhovedstad. Concentus ble da invitert til å delta på åpning og avslutningsseremoniene. Concentus deltok også på en flott avslutningskonsert der mange av Norges elitekor var representert.

Concentus utgir også sin tredje cd dette året: Vandrestjerner –Concentus synger Eielsen

I 2011 deltok Concentus i den anerkjente korkonkurransen Musica Sacra a Roma. Det endte med gull i to klasser! Selv om det ikke er korkonkurranser som driver koret til å øve perfeksjon, er gullpokalene nok en bekreftelse på kvaliteten koret innehar.

I perioden 2009 – 2014 samarbeider Concentus med en rekke lokale artister, slike som Ingrid Kjosavik, Kjell Inge Torgersen og Randi Tytingvåg. I 2012 utga koret sin 4de cd: Størst er kjærligheten.

Gjennom hele 2015 hedret en hel korverden at det var 100 år siden dirigent og komponist Knut Nystedt ble født. Sammen med Det Norske Solistkor arrangerte koret stor jubileumskonsert i Universitetets aula, Oslo den 5. september. 14 dager senere inviterte koret publikum til Nystedt jubileumskonserter i Sandnes kirke og i Stavanger domkirke.

Concentus deltok også i den nasjonale korkonkurransen Sangerdyst i Kuppelhallen, Stavanger – og hentet hjem det gjeveste trofeet