Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Elle Melle

Etablert/født: 1994

Popgruppe etablert i oktober i 1994, med base i Stavanger. Kjent for sine melodiøse popmelodier som er egenproduserte. Bandet har laget flere radiofavoritter.

Besetninger

Odd Erik Ognedal (vokal, keyboards), Svein Olav Hyttebakk (gitar), Per Zanussi (bass), Jon Konrad Strøm (saksofon) og Henning Seldahl (trommer). Fra album nummer to i 1998 overtok Simen Fjeld på bass for Zanussi.
I 2000 besto bandet av Ognedal, Hyttebakk og Strøm. På albumet Knuste speil var Ruben Dalen og Karl Dag Kjosavik med som rytmeseksjon.

Sjanger - typisk for bandet

Gode melodier som det svinger av, innbakt i et behagelig lydbilde, kjennetegner Elle Melles musikk. De definerer selv musikken sin som pop med jazzelementer og fengende refrenger. Noen sammenligner dem med grupper som Steely Dan.

Odd Erik Ognedal og Svein Olav Hyttebakk komponerer gruppas melodier. Tekstene er skrevet av Ingvar Hovland og Pål Frøiland.

Gjennombrudd/høydepunkter

Gruppa debuterte på plate i 1996, og fikk allerede med sangen "Som kvinner gjør" på albumet Ut i år en radiofavoritt. Elles Melles gjennombrudd kom i 1998 med "Frokost på kafé" fra album nummer to, Verden i verden. Sangen ble for øvrig brukt som kjenningsmelodi for TV2-programmet Frokost-TV.

Før utgivelsen av album nummer tre i 2000 ble bandet redusert til en trio. Med tittelkuttet på Knuste speil fikk de igjen en favoritt.

I 2002 ga gruppa ut sine beste sanger (inkludert to nye).

Fra deres egen facebookside:

elle melle er kjent over hele landet for radiohits som ”Frokost På Kafe” og ”Ikkje Vekk Meg Når Du Går”, og flere av låtene deres har blitt spilt kontinuerlig på nasjonal radio siden de ga ut sin forrige plate i 2002.BiografiPresseskriv elle melle – bearbeidet versjon juni-2013 I februar 1993 traff vokalist, keyboardist og låtskriver Odd Erik Ognedal tekstforfatter Ingvar Hovland, som senere skulle bli kjent som tekstforfatter for flere profilerte norske artister, som Vamp, Lars Martin Myhre og Vidar Johnsen. Ognedal fikk tilsendt en haug med tekster av Hovland, og begynte å skrive musikk til dem.

Til å begynne med spiltes originalene mellom coverlåtene i hans jazzkvartett «DILL». I 1994 utvidet Ognedal kvartetten med gitarist Svein Olav Hyttebakk, skiftet bandnavn til elle melle, og startet demoinnspillinger. To demoer ble sendt til Grappa og Kirkelig Kulturverksted, og det endte opp med platekontraktstilbud fra begge selskapene. elle melle valgte Kirkelig Kulturverksted, og hadde release av sin første CD «Ut i år» i 1996, til gode kritikker. elle melle erobret norske radiostasjoner, spilte direkte på Claus Wiese-show på NRK TV, og etablerte seg med radiohits som «Den aller siste mohikaner», «Som kvinner gjør» og «Skorpion». Neste plate, «Verden i verden», ble utgitt i 1998, og fikk enda mer nasjonal radiospilling, med påfølgende TV-opptredener for elle melle. Låtene «Ikkje vekk meg når du går» og «Frokost på kafé» er blitt radioklassikere som surrer og går på nasjonal radio den dag i dag. De lå til sammen over 30 uker på Norsktoppen, med flere førsteplasser.

«Frokost på kafé» nådde 6. plass på Dagbladet Hit-40-lista, og ble i en årrekke brukt som kjenningsmelodi til «God Morgen, Norge» på TV2. elle melle’s tredje studioalbum «Knuste Speil» ble utgitt på Tylden & Co. i 2000. For dette albumet mottok bandet Prøysen-prisen, med direktesendt mottakelse på NRK TV på lille julaften-2000. elle melle ble også nominert til Edvard-prisen for låten «Om du har sagt farvel» fra samme album. I 2002 ga elle melle ut samlealbumet «Frokost på kafé», også det på Tylden & Co. Låten «Når ei kvinna går forbi», med tekst av Pål Frøiland, toppet Norsktoppen tre uker på rad.

Men sommeren-2002, etter over 150 konserter over mesteparten av Norge, følte Hyttebakk og Ognedal at bandet gikk på tomgang, og bestemte seg for å prioritere andre prosjekter en stund. De skrev låter for andre artister og spilte kabareter, teaterforestillinger og diverse konserter. Ognedal prioriterte sitt andre band «THE NORWEGIAN FORDS» (TNF), dro til California og traff dobbelt Grammy-vinner Bill Schnee. Schnee mikset to TNF-album, og Ognedal spilte flere konserter i Los Angeles, samt varmet opp for TOTO i Sandnes. Etter å ha laget sofistikert pop med jazzelementer i mange år, hadde Ognedal behov for å skrive like melodiske, men «enklere» poplåter. Høsten 2011 startet Ognedal å skrive nye elle melle-låter.

Julen 2012 ble Ole Alexander Mæland ny vokalist/frontfigur i elle melle. Artisten Ole Alexander er kjent fra mange konserter og musikaloppsetninger i Rogaland, samt fra «The Voice» på TV2. Ole Alexander har også bemerket seg med den lokale radioslageren «Adle verdens finaste ting» (Hovda/Renberg). elle melle gleder seg til å turnere i Norge igjen. Hyttebakk og Ognedal har finspisset låtskrivingen sin siden 2002, og resultatet blir å høre på deres flunkende nye – og til nå beste - studioalbum som vil bli utgitt i september-2013.BeskrivelseVi spiller for tiden inn nytt studioalbum som slippes i september i år, og vår første single ”På Denne Tiå Her I fjor” (Odd Erik Ognedal/Hanne Sørvaag) er for tiden B-listet på NRK P1.

Bandets mest streamede sang, «Himmelhøge sti» fra 2016 (av Odd Erik Ognedal / Ingvar Hovland - produsent Øystein Greni), har på kort tid blitt en av de mest populære sangene i norske gravferder.

Ole Alexander Mæland forlot elle melle i 2017. Han har senere hatt suksess med Stavangerkameratene. Ognedal er nå hoved -vokalist.

I oktober 2019 slapp Elle Melle albumet Røvar, som ble spilt inn i ABC-studio i Etne med Thom Hell som produsent. I februar 2021 kom singelen «Pathway in the Sky», som den første av engelske oversettelser av noen av de mest populære låtene fra Elle Melle.

I 2020 rammet Korona-pandemien verden og turnering med nytt album ble kansellert, men elle melle begynte å spille konserter igjen med en gang anledningen bydde seg.

elle melle består i 2021 av Odd Erik Ognedal (leadvokal/piano), Svein Hyttebakk (ak- og elgitar, kor) og Jon Konrad Strøm (saxofoner, trekkspill og diverse keyboards, perk og kor).

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙