Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Eivind Øygarden aka Ivan Aven (tidligere Ivy League) er en hip hop-artist fra Vinje/Sandnes.

Ivan Ave , som tidligere gikk under navnet Ivy League, har markert seg i hip hop-verdenen gjennom de siste årene, både i Norge og internasjonalt. Forholdet til musikk startet gjennom søstrenes cd samling. Han bodde i Sandnes i ni år, og ble introdusert for sjangeren av Tore Pang (Kriminell Kunst, Underdogs, Saxxemark). Ave opptrådte for første gang under UKM i Sandnes. Var medlem av gruppene Goldfish Crew og The Afeeliated sammen med John Derek Bishop.

Ivan Aves særegne tonalitet og jazz-inspirerte sound, kombinert med en enestående teft for tekst, flow, produksjoner og hiphop-historiske referanser, skiller han seg fra mylderet av norsk raps ofte mer pubertale uttrykk. Samarbeidet med den Los Angeles-baserte produsenten Mndsgn har gitt et musikalsk utrykk som anbefales like mye til tilhengere av hiphopens såkalte «gullalder», så vel som fans av dagens progressive hiphop.

Etter den godt mottatte EPen «Low Jams», hadde Ave et stort år i 2016, med slipp av debutalbumet Helping Hands, Europaturne og konserter på flere store norske festivaler. 2017 startet med utgivelse av singelen Also (co-produsert av Kaytranada) og endte med en ny fullengder «Every Eye».

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram