Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kjartan Osmundsen

Etablert/født: 1972
Virksom: 1986

Kjartan Osmundsen er kjent som vokalist og en av grunnleggerne av Austråttbandet Ingenting.

Kjartan Osmundsen hadde tatt gitarundervisning i noen år, før han traff Svenni Øverland på en hytte i Austrått. Bandet de startet fikk navnet Snått, grunnet Osmundsen hadde pådratt seg en forkjølelse. Så fant de ut at Ingenting var mer passende.

Til å begynne med var Kjartan Osmundsen gitarist i bandet, og diverse folk fungerte som vokalister. Så fant de ut at det var best at Kjartan ble vokalist. Hans markante sangstil fenget mange. Som gitarist spilte Kjartan bare på det første albumet. Deretter ble Ove - Morten "Mobby" Grødeland gitarist sammen med Tom Mølstre.

Kjartan ble kjent som en fremtredende og underholdende vokalist, som gjerne kunne lese tekstene rett fra arket under konsertene. Men han gikk etter hvert lei av turneringen. I 1997 ble Kjartan erstattet av Michael Ravndal.

I 2001 var Kjartan tilbake i Ingenting, frem til han igjen ville gi seg tre år senere. Ingenting fant ny vokalist i Kjell Undheim, kjent fra en rekke band som Love Psycho, James Band, Flexable , Pawnshop og Solution. Dette ble gjort med Kjartans fulle velsignelse, men bandet ville allikvel at han skulle synge på deres neste album “Fine meg”. Osmundsen var vokalist på 6 av Ingenting studioutgivelser, samt en samleplate.

Etter en mulig start på et soloprosjekt, var Kjartan Osmundsen i kontakt med Jan Fredrik Karlsen.

Kjartan Osmundsen flyttet til Valle, for å overta gården etter sin onkel. Han driver fremdeles musikk, og var vokalist i bandet Sidesprang. Er aktiv med keyboardprosjektet LIMBOMUSIC .

Osmundsen var gjestevokalist på Svartmalts "Blind", RubaDubs "Kem Komme Nå?",

Bildegalleri

Kilder

Ad Undas Podcast

Sandnesposten

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙