Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tom Mølstre (1975-2003)

Etablert/født: 1975

Tom Mølstre fra Verdalen, oppvokst der og i Sandnes, var med i den første albumbesetningen til Ingenting og har blitt beskrevet som en glemt gitarhelt.

Tom Mølstre var kun 14 år da han spilte på Ingentings første album, og utmerket seg på særegent vis.Før dette hadde han tidvis vært gitarist for ten sing koret Bukkene Bruse. Ove- Morten "Mobby" Grødeland har sagt at han skulle være Mølstres læremester, men "studenten" imponerte raskt. Han skal også ha blitt undervist av Oddvar "Sol" Solheim. Tom spilte også piano og orgel.

En artig historie er da Ingenting skulle spille for fullt publikum i Folkets Hus på Jørpeland, ble Tom låst inne på do før konserten . Alle strømmet til for å hjelpe, og det måtte brekkjern, spark og slag til for å få ham ut.

Bård Schanche vikarierte for Tom Mølstre i Ingenting , og overtok plassen permanent i 1993.

Det gikk rykter om at Tom Mølstre hadde planlagt et plateprosjekt med Dag Kolsrud.Han spilte i tidligere Modesty Blaise –vokalist Pete Johansens rølperock-prosjekt Rabalder, og deltok på bandets utgivelse. Andre band han spilte i var The Bookhouse Boys. Mølstre hjalp også til med gitarspill for duoen Tommy & Tigeren.

Tom Mølstre døde brått i 2003, nesten 28 år gammel. Ingenting dedikerte albumet "Kjempegreier" til hans minne. Tom ble beskrevet som gladgutt, og flink i det meste. Gitarspillet hans kunne være imponerende nok til å paralysere andre musikere.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

Ad Undas Podcast med Ove -Morten "Mobby" Grødeland