Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ove-Morten "Mobby" Grødeland

Etablert/født: 1966

Ove -Morten "Mobby" Grødeland fra Verdalen har bemerket seg som gitarist, låtskriver og produsent i Rogaland. Han var medlem av det legendariske rockebandet Ingenting fra 1991 til 2022.

Ove -Morten Grødeland begynte med musikk som tubaist i skolekorps. I bandsammenheng var "Mobby" først bassist. Han ble så en svært dyktig gitarist etter å ha øvd på brorens instrument, noe som dog gikk utover skolegangen.

Grødeland spilte først i gruppa Rot, før han gikk over til heavy metal bandet Hell Patrol. Veien gikk så videre til tungrockerne Filthy Force. Han var med som gitarist og bassist da bandet backet radiomannen Svein Arild Johannessens utgivelse "End by Dawn".

"Mobby" spilte i prog rock bandet Cardinal, da han ble produsent for Ingentings første album, sammen med Terje Refsnes. Da Kjartan Osmundsen kun ville konsentrere seg om vokal og munnspill, overtok Grødeland bokstavelig talt gitaren hans. Han lærte sine kunnskaper til bandkollega Tom Mølstre, som raskt viste seg å være et talent utenom det vanlige. I dokmentaren "Et halvt liv med Ingenting" var Ove-Morten Grødeland hovedkarakteren. Grødeland sluttet i Ingenting i 2022, og ble erstattet av Tommy Grude.

Da opptakene til en av Ingentings mest velkjente sanger, "Liden", ble slettet med et uhell, tilkalte Terje Refsnes "Mobby".Grødeland spilte så inn gitar og basspartiene i de sene nattetimer.

"Mobby" var med i en sammenslåing mellom Ingenting og Vind i Gardhol, Ingenting i Gardhol. Dette var en trio som ellers besto av Jarle Obrestad og Bjarte Edland.

"Mobby" ble med i grungebandet Was Arnold Retarded (WAR) i 1995, og deltok på bandets utgivelse. På 2000-tallet spilte Grødeland i Buzz Lightyear, som var inspirert av Seatlle-grønsjen .Andre band er Tommy & Tigeren, Fake News, Klepps Sorte Får

Grødeland har blant annet jobbet i Pedro Records . Hallo Records, WestPro Management, Rockeklubben Olsen. Han produsert plater for blant annet Zombie Porkchop, Modesty Blaise.

Bildegalleri

Kilder

Ad Undas Podcast

Jærbladet

Sandnesposten