Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Malermester Sigfred Danielsen var kjent som en trekkspillvirtuos i Stavanger, og var et viktig medlem av det populære danseorkesteret Johnny Band.

Sigfred Danielsen var et populært innskudd ved flere tilstelninger i Stavangerområdet, Både som solist eller akkompagnatør til Aage Egeland, Viking Damekor med mer.

Fra 1961 til 1966 var Sigfred Danielsen trekkspiller og bassist i det populære danseorkesteret Johnny Band. Danielsen var en del eldre enn de andre medlemmene og bestefar, noe som ble hans kallenavn i bandet. Men han var ung av utseende og til sinns. Hans siste opptreden med dem var bandets sølvplateshow. John Klemetsen overrakte Danielsen et tinnkrus, og han fremførte et potpurri over norske folkemelodier. Sigfreds erstatter ble Johannes Line fra Sandnes.

Etter det travle livet på veien, fant Sigfred Danielsen gleden av å spille på hjemmebane, blant annet sammen med Kjell Harlow på Inter.

Sigfred Danielsen døde i februar 1973, 54 år gammel. Begravelsen ble holdt til fullsatt sal, med sang fra Mary Loge og koralmusikk fra en trio. Han ble savnet av venner i Norge og USA.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Popnytt