Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Leif Arne Isene (1950-1985)

Etablert/født: 1950
Virksom: 1966 -1985

Leif Arne Isene var en sanger og musiker fra Haugesund.

Leif Arne Isene var utdannet frisør og drev sin egen salong, Isene Hårdesign. Men det er nok kanskje musikken folk helst minnes ham for i dag.

Isene debuterte under Arabershowet i 1966. 16 åringen fremførte Gerry and the Pacemakers slager «Walk hand in hand with me».

Isene hadde et opphold i Oslo for å prøve lykken, men sitt store sangtalent til tross, valgte han å slå rot i hjembyen. Her ble han en stor del av musikklivet som gitarist/vokalist i bandene 2nd Generation, The Spacemakers og The Flop. Var også innom The Moonspinners i noen perioder.Flere av Leif Arnes medmusikere sammenlignet ham med Tom Jones.

The Flop med Isene utviklet seg til Haugalandets største popband. De ga ut en LP, før slutten i 1981. Etter dette ble Leif Arne en del av Haugesundsscenen.

I984 hadde Isene sin amatørskuespillerdebut i Beatlesmusikalen «Obladi-Oblada».. Senere var han Jesper i «Folk og røvere i Kardemommeby». Også her briljerte han.

18.juni 1985 døde Leif Arne Isene av hjertesvikt under et ferieopphold på Mallorca. I 1988 ga en gruppe av hans venner ut albumet «TRIBUTE-Leif Arne Isene», til minne om en stor musiker. Leif Arne var broren til revy og operasanger Einar Nordskog. Sopranen Kristi Anna Isene er hans datter.

Bildegalleri

Kilder

Kim va det? - Tor Inge Vormedal