Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Les Beat Five

Etablert/født: 1964
Virksom: 1964 -1966

Dansebandet Moonlight skiftet navn til Les Beat Five i 1964.

Etter Moonlight skiftet navn til Les Beat Five, begynte de å ta skikkelig av.De hadde øving to ganger i uker, og spilte opp til dans mange ganger i løpet av årene de holdt på. Per Lorentz «Peder» Borsheim var drivkraften den gang. Han sang og spilte gitar. Han introduserte resten av bandet for Rolling Stones, etter å ha kommet hjem fra et Englandsbesøk. Så mens de andre orkestrene spilte Beatles, var Stones favorittene til Les Beat Five. Selvfølgelig hadde gutta langt hår og det hele.

Gruppen deltok i en stor konkurranse på Bjergsted, der mange band deltok – blant annet fra Haugesund. Det var stappfullt med folk, og militærpolitiet var på plass for å holdet tilskuerne borte fra scenen. Les Beat Five vant ikke, men gjorde det skikkelig bra, med egenproduserte sanger.

Bandets største opplevelse var nok under Jærdagen, samme år hvor blant annet Staccato fra Stavanger var med. Til sammen deltok fem grupper, der vinneren skulle få spille med Al Bishop på dansen etterpå. Det var satt opp støymåler for å finne ut hvor mye folk klappet. Staccato var favoritten, men lokale Les Beat Five vant temmelig overlegent. Noe dårligere gikk det da de skulle spille med Bishop om kvelden, siden Stones-tilhengerne ikke var vant til å spille musikken hans. Dermed ble det til at The Peace Pipes steppet inn for dem.

I 1966 giftet Engelsvoll seg, og ga seg i bandet. Han gikk senere over til å spille i brylluper med sin far. De andre ga seg også etter hvert. Men i 1969 startet Moonlight opp igjen.

Medlemmer:

Gitarist/vokalist "Peder" Per Lorentz Borsheim var frontfigur . De andre medlemmene var Helge Salte, rytmegitar, Thor Strøm, trommer, "Springebrigtsen" Alf Tore Egeland på bass og Laurits Engelsvoll på orgel.Harald Sandberg trommer

Bildegalleri