Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Margit Aarebrot (senere Aas) var en skuespiller og sanger fra Stavanger kjent for å fremføre visene sine med strålende humør.

Margit var en del av revymiljøet med Laurits Torssen, Aslaug Tønnessen, Carl Sømme, Bjarne Andersen, Aage Egeland, Magnus Samuelsen, Einar Salomonsen med mer. Hun debuterte på scenen som 11 åring, og viste allerede da stort anlegg for sang, med Tønnessen som sin store inspirasjon. Allerede i ung alder sang hun om jenter som gikk på strøket og sjømenn. De manglet ikke salt, som avisene sa det.

Margit ble kåret til Rogalandprinsessen i 1938. Hun opptrådte landet rundt med sine viser, samt deltok i flere musikalske komedier, revyer og kabareter. Med sin musikalske sjarm fant Aarebrot raskt plass i publikums hjerter.

Margit ble husket for å være sprudlende og morsom, i tillegg til å ha et temperament. Ingen skulle påstå at hun var kjedelig å være rundt. I følge Rogalands Avis, skal Margit ha hatt det med å synge feil en del ganger. Den mest prominente må være da hun skulle synge “Arbeie e’ skjede”, og det lød “Arbeie e’ skjedå” .

Margit ser ut til å ha bosatt seg i Oslo, hvor hun døde i 1993.

Bildegalleri

Kilder

1ste Mai

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

Myheritage

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙