Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Marie Louise Haave (1913-1985)

Etablert/født: 1913

Marie Louise Haave Svensen var en pianist fra Stavanger, som fikk gode kritiker. Hun virker til å ha vært aktiv fra tidlig på 30-tallet til sent på 40-tallet.

Marie Louise Haave ble tidlig døpt som et musikalsk “vidunderbarn” i hjembyen Stavanger. Hun studerte pianospill under Nils Larsen i Oslo, og hadde sin profesjonelle debut i november 1933, 19 år gammel. Haave spilt da en soloavdeling som besto av Schumann, Chopin og Lizt. Anton Meyer ga henne ros i lokalpressen, og sa at den unge debutanten var et klart talent.

Marie Louise Haave holdt snart konserter forskjellige steder i landet med sanger Ingeborg Berner Grude. Hun ble etter hvert kjent for sin elastiske og slagkraftige teknikk, samt stor musikkforståelse. Marie fikk i 1935 blant annet skryt av Per Reidarson, som var en notorisk streng kritiker, og hadde en aldri så liten historie bak seg i Stavanger.

Marie Louise giftet seg med Oslomannen Åge Svensen, og bosatte seg her. Er usikkert om hun var utøvende musiker etter sent 40-tall. Det står et par plasser at Marie Louise Haave drev med musikkundervisning.

Marie Louise Haave Svensen døde etter lang tids sykdom i 1985.

Bildegalleri

Kilder

Stavangeren

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙