Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nerspende Haarlengder

Etablert/født: 1991
Virksom: 1991 -1995

Nerspende Haarlengder var et drivende jente-rockeband fra Stavanger.

Ved oppstarten i 1991, var de det første jentebandet i Stavanger på ti år. Trommis Trine Lura skrev alle tekstene, som i begynnelsen var på dialekt. Senere ble det variert med tekster på engelsk og litt tysk. De var gjerne sosialrealistiske.

Gruppen øvde fast i Tjensvoll bydelshus, og lot seg inspirere av alt fra 60-tallsrock til speed metal. Låtene var selvkomponerte, men de kunne gjerne komme meg sine egne versjoner av sanger som Neil Youngs "Rockin' in the Free World". Blant deres egne fant man titler som "Maria Marion", "Den gang Tjensvoll brant", "Trolldans", "Svarte mann", "Prostituert", "Angst", "Augenfarbe".

I 1993 opplyste lokalpressen at Nerspende Haarlengder var oppløst, men kort tid etter ble de gjenforent. På slutten av året mottok jentene 10 000 kr fra Solo-fondet.

Nerspende Haarlengder varmet opp for band som Ingenting og The Mighty Dogfood.. De dro også på turn'e med andre RUF-band som Bambi's a Bitch. De var met på RUFS cd utgivelser. I 1995 sa pressen igjen at Nerspende Haarlengder var oppløst, denne gangen mer permanent. Bandet hadde et lite comeback i 1997.

Besetninger:
Trine Lura-Trommer
Gry Eide-Gitar
Lene Larsen-Vokal
Lone Ungar-Vokal (fra 1994)
Ingrid Åsen-gitar
Monica Berntsen-bass

Se også: Rub A Dubs, Birdbus, Raymonds, Store Stå, Tørrfisk

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙