Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavangerartist Lone Ungars "Loonietune sound"er teatralsk og kontrastfullt.

Ungars allsidige artist bakgrunn og teatralske utrykk i musikken, har hun hentet fra et langt liv på Rogaland teater. Her startet hun som barneskuespiller og ble siden ansatt som instruktør for Barne- og ungdoms teatret hvor hun regissere flere forestillinger frem til 2017.Som barn medvirket Lone på Bjørn Kallevigs plate «Alfabet Zoo».

I 1994 ble Lone Ungar vokalist i metal bandet «Nerspende Haarlengder» . Ungar var vokalist på 2 låter på «Rock er moralsk Nedbrytende» RUF, Samt Red Shoues an Toilet paper, Genko records.

Lone Ungar solodebuterte med singelen Tippy Toe i 1997,etter å ha signert platekontrakt med Sonet/Polygram.
Låta lå i flere uker på NRK P3 sin spilleliste.I 1998 medvirket hun på det offisielle Norske VM albumet: «Her kommer Norge» med låten: «Only friends»

Før Ungar signerte platekontrakten sang hun inn låten: «Ledaalsmarkå» på «Store Stå»singelen: «Heia Viking!» av William Helvik hos produsent Terje Refsens i Sound Suite studio i Sandnes.Her startet samarbeidet og kontrakten med platebransjen, som fikk høre hennes demolåter i anledning innspilling av Ingenting albumet: Dill & Dall.

Ungar valgte å bryte med plateselskapet da Polygram ble kjøpt opp av Universal. Årsaken var at hun ønsket seg friere rammer til å skape sin egen sound, utvide det musikalske spennet og slippe at noen blandet seg inn i tekstinnholdet, som tidvis kunne være brutalt.

Lone ønsket ikke å være en polert popartist.I løsrivelsen fikk hun overdratt rettighetene til alt låtmateriale.


Men på «uforklarlig vis» var alt innspilt materiale, teiper og backup-kopier sporløst borte. Siden ble de få opptakene hun selv hadde kopier av, stjålet i et innbrudd i leiligheten. Men låtene lever fortsatt i hjertet.

I 2012 dro Ungar til Stavanger kommunes kunstner leilighet i Berlin, hvor hun skrev flere manuskonsepter til musikalen «Lisa Love» og la ut utvalgte låter på NRK P3 Urørt til god respons.

En sykkelkrasj, som førte til en brukket rygg og mislykket operasjon, satte en brå stopp for realisering av musikaldrømmen.

Parallelt med teaterarbeidet var Ungar i en årrekke vokalist i reggae bandet: Rub A Dubs hvor hun utmerket seg sceneartist og medvirket på albumene ":Sugar in space, Frozen light" og " Winter om Europa". Lone Ungar er nå vokalist i Pete Johansen & Krisepsykriatrioen

Bildegalleri

Kilder