Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ragnar Schreiner var en skuespiller fra Trondheim, tilknyttet Rogaland Teater. Han spilte et stort repertoar med operetter, musikkstykker, lystspill samt klassisk og moderne tragedier.

Schreiner scenedebuterte i 1944 på Carl Johan Teatret , Etter krigen var endt i 1945, forlot Ragnar en trygg bankjobb i Oslo , for å begi seg ut på de skrå bredder i Stavanger. Dette var på iniativ fra en optimistisk Gunnar Eide , som hadde dannet en liten gruppe med entusiastiske teaterfolk som ville skape den første faste scenen i Stavanger siden 20-årene. Når dette ble avviklet etter 2 år, begynte Schreiner ved Rogaland Teater. Her spilte han i mange stykker og operetter, oftest av det muntre slaget. Stavangerfolket trykket ham til sine hjerter. Han var det sikreste kortet til å trekke et tregt publikum til teaterscenen under kummerlige tider.

Etter helseproblemer tvang Ragnar av scenen i 1967, holdt han humøret oppe, og bevarte kontakten med publikummet . Blant annet som energifylt speaker ved Viking Stadion.

Ragnar var far til Dag Schreiner, kjent fra Løgnaslaget. og bestefar til Pål Schreiner fra Fnisekompaniet

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut

Kilder

Wikipedia

Aftenposten

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙