Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Thor Inge Kristiansen var en revyartist, skuespiller , sanger, pianist, komponist og viseforfatter fra Stavanger.

Thor Inge Kristiansen var Vålandsgutt,»ein forrektige siddis med strage knær». Han hadde ingen formell teaterutdannelse, men det satte ikke stopper for suksessen.

Thor Inge Kristiansen var mest aktiv i hjembyen Stavanger ved Rogaland Teater, men hadde opphold i Oslo, Trøndelag og Bergen. Han var gjennom mange år kjent i rollen som «Børe», i Leiv Isaksens «Maktå på Straen». Han opprtrådte også i musikalske show og operetter av lokale krefter som Laurits Torssen og Ole Hadland. Kristiansen var med i musikaler som My Fair Lady, Den Spanske Flue, O min papa, To brødre, Annie, Det va i emning, Din egen vri, Musikantene kommer til byen, Robin Hood og Villungane i Kongens Skog, Karusell,

Også populær som sanger, deltok Thor Inge Kristiansen på August Mauritzens Stavangerplater. Kristiansen var ellers en talentfull jazzpianist, som gjerne kunne brukes som akkompagntør. I tillegg var han kjent for å komponere artige melodier og skrive sangtekster i teater og revysammenheng. Han spilte gjerne sammen med anerkjente musikere som Kåre Aslaksen og Finn Vaaland.Kristiansen opptrådte ved Bohemian Jazz Club, gjerne på Place Pigalle. Han var med i orkesteret Melody Makers.

Thor Inge Kristiansens datter Gretelill Tangen fulgte i hans fotspor.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙