Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sanger og artist fra Tau i Strand kommune.

Rønnaug Foss Alsvik er kjent fra Ryfylke Visegruppe. I denne gruppen var hun midtpunktet med sin klokkeklare stemme og sterke personlighet. På egenhånd har hun laget plater bl.a. under artistnavnet Rønnaug. Alsvik var med å starte Ryfylke Visegruppe på tampen av 70-tallet, og laget tre LP-er med dem. Parallelt med rollen i gruppen deltok hun på plateprosjektet Ankomst Utstein Kloster sammen med bl.a. Sigvart Dagsland.

Da Ryfylke Visegruppe ble oppløst i 1990 ble Alsvik kontaktet av Ivar Dyrhaug som ville ha henne i artiststallen til Norsk Plateproduksjon. På sin første soloplate, Grenseland, skrev hun mange av tekstene og fikk melodier fra bl.a. Jonas Fjeld. Fra denne platen ble «Fysste morningen» en favoritt.

På albumet Perlebandet (1995) sto hun selv som produsent sammen med Sveinung Sand og Bjørn Aslaksen. Dette var en samling folketoner og viser fra Ryfylke. På Bare for å se (2004) er Svein Olav Hyttebakk låtskriver, arrangør og produsent, og den irske fløytespilleren Mick O’Brien og Bendik Hofseths saksofon setter også sitt preg på platen. Musikken kan beskrives som melodiøs, folkemusikkinspirert visepop.

Alsvik var også med i bandet NadirSenit, øvrige musikere er The September When minus Morten Abel. De ga ut selvtitulert CD i 2000 på Skarv AS. Høsten 2003 etablerte hun sitt eget plateselskap, Bindestreken. Hun er fortsatt aktiv som konsertartist, og deltaker i soge- og syngespill i Rogaland.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙