Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Svein Hundsnes

Etablert/født: 1951

Hovedsaklig komponist av symfonisk musikk og kammermusikk. Underviser ellers i arrangering/komposisjon ved Universitetet i Stavanger.

Verklisten omfatter for det meste instrumentalmusikk, med hovedvekt på verker for orkester. Sentralt står til nå 3 symfonier, "Haugtussa" for sopran og orkester og mindre orkesterverk som Sinfonietta Romantica og Jeux Jeunesse. Fløytekonserten fra 2005/6 er i en fusjonert stil med utgangspunkt i motsetningsfyllte inspirasjonskilder, urfremført i 2006 med Vidar Austvik som solist med Stavanger Symfoniorkester dirigert av Hannu Lintu.

Kammermusikken omfatter bl.a. "Rilke-Lieder" for baryton og kammerorkester, 2 strykekvartetter, blåsekvintetten "His Majesty's Sound Amusement" og Lyrisk Suite for sopran og kammerensemble. Mer diverterende i stilen er Divertimento for fløyte og strykere. Et annerledes uttrykk finnes i bl.a. Kvintett for klarinett og strykekvartett, med mye bruk av multiphonics, tilegnet klarinettisten/komponisten Roger Arve Vigulf.

I sterk kontrast til disse stykkene står de jazzrock-baserte "Songs of Blue" for messingkvintett, urfremført av Arctic Brass og "Down Town Horns" for 6 trompeter, stykker som krever utpreget sans for timing og funk-frasering hos utøverne.
Fra komponistens hånd foreligger det en hel del annen kammermusikk for ulike besetninger, samt soloverker for klaver og bl.a. 2 suiter for akkordion, Nr.1 er tilegnet Geir Draugsvoll, Nr.2 er tilegnet Mogens Ellegaard, som også urfremførte stykket. Nevnes bør også ballettmusikken "Borobudur", koreografert av Sølvi Edvardsen.

Av vokalmusikken bør spesielt nevnes syklusen "Måneskinsmøyar" for damekor a capella til ’Bel Canto’ Vestfold og særlig "6 Songar" for mezzosopran og klaver.

Hundsnes har bl.a. laget musikk til en 2 timers NRK TV-dokumentar om Arne Garborg. Han var i perioden 1990-1992 komposisjonsstipendiat tilknyttet Nordnorsk Musikkonservatorium, og underviser i dag i musikkteori ved Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.