Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Willy Wonka

Etablert/født: 1988
Virksom: 1988 -1993

Bandet ble etablert på Tjensvoll av Jone Marius Vignes og Frode Kleppe. Øvingslokale i bomberommene ”Råkken” på Haugtussa. Navnet spiller på Charlie og Sjokoladefabrikken og de fantastiske og kreative oppfinnelsene til Willy Wonka.

Willy Wonka hadde tidlig en ambisjon om å finne opp den nye sounden og trå opp nye musikalske stier. Etter hvert som Børre Jacobsen og Endre Landsnes ble med i bandet, endret musikkstilen seg fra relativt straight pop/rock over i en mer avansert og progressiv retning. Band som var inspirasjonskilde var, blant annet samtidige band som Janes Addiction, REM, Red Hot Chili Peppers, The Cult, Living Colour og Raga Rockers, men også tidligere musikk som Led Zeppelin, The Doors og Jimi Hendrix. Bassisten og den primære låtskriveren, Jone Marius Vignes, var også inspirert av tyngre metal og smalere band som Primus. Det var altså en relativt rocka, men samtidig eklektisk inspirasjon som lå til grunn for stilen til bandet. Smaken og referansene til de forskjellige bandmedlemmene var forskjellig, og dette førte til en ”alt er lov” holdning i låtskrivingen. Det meste av musikken ble til på øving, med utgangspunkt i et bassriff og en ide fra Jone Marius og gjerne en tekst i fra Christoffer. Børre og Endre fargela med kompliserte riff, taktskifter, modulasjoner og andre musikalske krumspring. På tross av dette musikalsk sprikende utgangspunktet, maktet bandet å lage låter som var fengende og som satte seg hos publikum, som ofte kunne synge med på konsertene.

Willy Wonka bygget seg opp en trofast fanskare blant regionens ungdommer gjennom å spille nærmest ukentlig på ungdomsklubber og fritidshus. Etter hvert som erfaringen og ryktet hadde bygget seg opp, ble det spillejobber på både Checkpoint Charlie og Folken, for å nevne noen etablerte scener. Karrieren til bandet toppet seg med oppvarmingsjobb for The September When i Kongeparken Amfi med rundt 5000 publikummere.

I løpet av de fem årene bandet bestod, ble det spilt inn tre ep’er/demoer. Den første ble spilt inn høsten 1990 med besetningen Vignes, Kleppe, Sivertsen og Jacobsen, i Staccato Studio med Ola Selvær som produsent og tekniker. Den neste ble til over en søvnløs helg høsten 1992, i West Audio Studio, med Sigurd Holter bak spakene. Siste studioøkt bandet hadde sammen, var i det nybygde studioet i øvingslokalet i bomberommet ”Råkken” på Haugtussa. Det ble gitt ut to demoer på kassett som ble solgt til venner, familie og på konserter.

Bandet ble oppløst da stifteren Jone Marius høsten 1993 dro til Bergen for å studere. Mot slutten av bandets aktive periode skiftet det navn fra Willy Wonka til W.Siste studioøkt bandet hadde sammen, var i det nybygde studioet i øvingslokalet i bomberommet ”Råkken” på Haugtussa. Også denne med Sigurd Holter bak spakene.
Jone Marius Vignes (født 1974) – bass (1988-1993)
Frode Kleppe (født 1974) – trommer (1988-1991)
Christopher Sivertsen (født 1974) – vokal (1988-1993)
Tam (født ?)– gitar (1988-1990)
N.N. (født ?)– gitar (1988 – 1989)
Børre Jacobsen (født 1974)– gitar (1990-1993)
Endre Munthe Landsnes (født 1976) – trommer (1991-1993)

Are Flåøien-bass (en liten periode i 1993)

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri