Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Zombie Porkchop

Etablert/født: 1993
Virksom: 1993 -1997

Zombie Porkchop-fem levende døde svinekoteletter fra Klepp.

Bandet startet opp under navnene Failed Abortions og Bonus Beats, før de ble til Zombie Porkchops.Første konsert var på Texas i Bryne, sammen med Was Arnold Retarded. Det var ni oppmøte publikumere.

Zombie Porkchop var et demokratisk band. De fem medlemmene var musikkbeviste, og satte sitt eget preg på låtene, som resulterte i en blanding av tradisjonell rock,indie pop, funk og ræpp Dessuten snek det seg inn heavy gitarer og tendenser til folkrock. Bandet stilte store krav til musikken sin. Den skulle ha god driv og sette liv i folk. Publikumet måtte ikke gå lei. De spenstige tekstene var på engelsk. Varemerket deres var en ond, ekkel ,stygg grønn gris som hadde stått opp fra de døde, ved navn Waager Vond. Dette var bandets store inspirasjon, og de gikk inn i ham for å meditere.

De var muligens det første bandet fra Klepp til å få platekontrakt. Andre grupper derfra hadde gitt ut musikk før, men da for egen maskin. Med Zombie Porkchop var det selskapet Hallo Records i Sandnes som tok den økonomiske risikoen. Arbeidet med platedebuten ble hardere en antatt, og bandet arbeidet i flere år med å lage tilfredsstillende låter. Rimelig ble det heller ikke, siden de til da hadde investert minst 100000 kr.

Platen «Pig Party» ble produsert av Pete Johansen, samt Ingenting-gitarist Ove Morten «Mobby» GrødelandHallo Records. Zombie Porkchop mente selv at de ikke kunne sammelingnes med sistnevntes band.

Albumet bestod av 11 varierte og innbydende låter som omfavnet et vell av stilarter og komprimerte intens, groovy nittitallsråkkanråll.Det fikk mye skryt av Stavanger Aftenblad og Puls.

Bandet hadde planlagt oppfølger, og hadde kontakt med Mega Records. Men i 1997 ble Zombie Porkchop oppløst.

Medlemmer:
Sven Ole Engelsvold -vokal
Terje Winterstø Røthing-gitar,vokal,primær låtskriver
Nils Tore Foss-vokal/DJ
Stian Osmundsen-bass
Per Magne Knutsen-slagverk

Se også: Static (Xstatic), Ebenezer, Kaizers Orchestra, Skambankt, Watershed, Tresko, IBI UBU

Opplev musikken

Youtube

Utgivelser

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis

Jærbladet