Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Alt For Egil

Etablert/født: 2004

"Alt for Egil" er en musikalsk film- komedie basert i Stavanger.

"Alt for Egil" er regissert av Tore Rygh (kjent som musiker/vokalist i Bever, Flabbergast, Dan Dan, The Christmas Experience, Manuell) , skrevet sammen med Tore Renberg (Hekkan, Verdensrommet, Modan Garu, Lemen, Stavanger Energi, Mathias Rust Band, Eiendeommelige Forhold)

Handling :

Egil Hjelmeland (Kristoffer Joner) er verdens beste pizzasjåfør og Norges største Morten Abel-fan. Han har et hjerte av gull og et stort prosjekt: Han skal lære sin beste venn å kjøre bil slik at han kan få oppfylt sitt største ønske, å bli pizzasjåfør som Egil selv. Problemet er bare at hans beste venn heter Jan-Ove Tofte (Trond Høvik), arbeider på en vernet bedrift og er psykisk utviklingshemmet. Resten av verden betrakter Egils gode prosjekt som både urealistisk, dumdristig og direkte skadelig. Beskjeden Jan-Ove og Egil får fra alle kanter er: Dette lar seg ikke gjøre.
Så oppstår en dramatisk vending i Egils liv. Mens han og Jan-Ove er oppe i Sirdalen og kjører slalom, kolliderer Egil med ei jente, Anette Torvastad (Nina Ellen Ødegård), som havner i koma. Et redningshelikopter ankommer ulykkesstedet, og piloten viser seg å være ingen ringere enn Morten Abel! De tre blir i all hast fraktet inn til Stavanger. Egil er i sjokk. Har han drept ei jente? Piloten, i Morten Abels skikkelse, synger: 'We're in this together my brother, shoulder by shoulder we'll stand'. Egil tror fast på at sterk vilje og musikk kan forandre verden. Han har rett. Han vekker Anette om natten, tredje dag, med sang. Hans egen Morten Abel hjelper ham. Egil rammes momentant av kjærligheten.

Men samtidig møter pizzakjører-prosjektet motstand. Verden vil ikke la Jan-Ove ta lappen, ettersom han mislykkes på lege-testen. Egil vinner Anettes tillit og forelskelse, men seiler under falskt flagg. Hun finner ut at han unnlot å fortelle henne at det var han som kjørte henne ned i skibakken. Dette blir et svik for stort til at Anette kan ta det innover seg. Falske gutter har hun hatt nok av - og går fra ham. I samme øyeblikk svikter Egil også Jan-Ove, idet han ikke stiller opp til avtalt tid for å overrekke ham den store fødselsdagsgaven; en eksakt likedan bil som sin egen. Egils mor (Sally Nilsson) bekymrer seg for ham. Egil oppdager at hun har et svakt hjerte, og vil hjelpe - men strekker ikke til.

Når Egil har sviktet sin beste venn, og etter hvert blitt avslørt som en bedrager av Anette, mister han også sin mor. Hun omkommer etter for stort press på et slitent hjerte. Mannen med det gode hjertet må oppleve at han for første gang står alene i verden. Moren er død. Hans beste venn vil ikke se ham. Og kjæresten har forsvunnet like fort som hun kom. Men Egil har bare ønsket å gjøre det gode. Nå går Egil i bakken. Han har alltid ønsket å hjelpe andre, men nå må han se at det førte til at folk fikk det verre enn han ønsket det. Egil trenger hjelp.

Alt for Egil er et musikalsk melodrama om sårbare mennesker, med mye humor, store følelser og flere sangnumre. Filmen forteller en historie om kjærlighet, vennskap og viljen til å gjøre det gode. Den forteller en historie om en mann som er for god for denne verden, men som mangler evnen til å se at det ikke bare er de andre som trenger hjelp. Enkelte ganger må selv den sterkeste av oss ta i mot en utstrakt hånd.

Musikk:

Kristoffer Joner – «24 timer i døgnet», «Ingenting forsvinne»
Morten Abel – «Keep Yourself in Motion», «You Are Beautiful», «Treffe deg når eg ser deg»
Nina Ellen Ødegård – «Uten deg, finns det ingen verden»
Thomas Dybdahl – «Det eg undrar på»

Filmmusikken ble også gitt ut som eget album.

Opplev musikken

Youtube