Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Mest kjent som vokalist og frontfigur i Kaizers Orchestra, men har også spillt i band som Blod, snått og juling og gnom. Har gitt ut flere soloalbum, skrevet musikk til teaterstykker og komponert musikk til åpningen av det nye konserthuset i 2012.

Han har gått på musikklærerutdanningen på Lærerhøyskolen i Bergen. Ottesen har også spilt fotball og har kamper for A-laget til Bryne og landslaget i strandfotball, men gikk lei fotballen og bestemte seg for å satse på musikken. Han startet bandet Blod, Snått og Juling sammen med Geir Zahl.

Senere ble de gnom, gav ut en cd kalt Mys. Gnom som senere utviklet seg til å bli Kaizers Orchestra. Med Kaizers Orchestra har han hatt stor suksess, men han har også arbeidet med en egen soloplate: Francis' Lonley Nights som kom ut i 2004. Platen ble ingen kjempesuksess i hvert fall ikke samenlignet med Kaizers utgivelsene.

Har også skrevet musikk til musikalen Alt for Egil, blant annet førstesingelen 24 timer i døgnet, sunget av Kristoffer Joner. I 23. november 2007 var det premiere på Det tusende hjertet på Rogaland Teater. Stykket som var en musikal for Barneteateret av Tore Renberg, skrev Janove Ottesen musikken til. Dette ble også gitt ut på CD. I 2012 komponerte han en sang til åpningen av stavanger konserthus.

Det også nevens at Janove skrev og sang Brynesangen Me æ di beste og Viking de vett det i 1999

Den 30. januar 2016 inntok Ottesen Spellemann-showet i Oslo Spektrum. Det ble den etterlengtede premieren på en storslått og catchy låt, som samtidig åpnet dørene for en helt ny tekst-verden for frontfiguren fra Kaizers Orchestra.

Den nye sangen heter "Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger". Denne gangen har jærbuen Janove lagt historien til et sted i Europa, der en danserinne fra Paris og en danser fra St. Petersburg forelsker seg i hverandre som unge. Deres veier skilles ufrivillig, men de møtes igjen i voksen alder. Og veien frem til kjærligheten er fremdeles tornefull.

10.02.2017 kom albumet "Artisten & Marlene ", 19 januar året etter kom nok et album , "Hengtmann".

Band:
Børge Fjordheim. Trommer.
Micke Lohse. Tangenter.
Gulleiv Wee. Bass
Mattias Hellberg. Gitar

Janove er far til Vera Ottesen, som artistdebuderte i 2019. Han er svigersønn av Kjell Reianes, som artistdebuterte i 2011.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Lenker

Kilder