Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Verdensrommet

Etablert/født: 2000
Virksom: 2000

Alle bandmedlemmene vokste opp med Commodore 64, Wham og Ronald Reagan. Det var ikke deres feil; det var deres utfordring.

Verdensrommet ble dannet høsten 2000. Orkesteret bodde i Stavanger, og bestod av forfatter og musiker Tore Renberg (vokal, gitar), Jørn Pedersen (gitarer, kor), Jørgen Jørgensen (tangenter, kor), Oddny Judith Solheim (vokal, kor, perkusjon), Jonny Guddingsmo (trommer, kor) og Kristian Fjermestad (bass).

16. Mars 2002 debuterte de med ep-en "Alt e dine venner". Teknikere var Morten Abels samarbeidspartner Inge Riska, og Haavard Hana. Ep-en ble produsert med hjelp av Arne Hovda fra The Getaway People. Plata ble godt mottatt i pressen, Verdensrommet gjorde tv-opptreden, og låtene "Yassir Arafat" og "Alt e dine venner" oppnådde radiospilling, bl.a. på NRK-lokalen og P3.

LIVE: Verdensrommet gjorde seg bemerket som et humoristisk og eksplosivt liveband da de i løpet av vinteren 2001/2002 og våren 2002 hadde flere konserter i Stavanger, bl.a. på Checkpoint Charlie, Cementen og Folken. Bandet stilte i fargerike klær, entret scenen med plakater påskrevet "NEI TIL DORTHE SKAPPEL PÅ TV" og "SOSIALT ANSVAR NÅ", leverte kontante sett, og ble hjertelig mottatt av et raskt voksende publikum, som sammenligna opplevelsen som en krysning av Bob Hund, Devo og en heftig lemensommer.

MUSIKKEN: Etter ep-debuten utviklet Verdensrommet seg i en tøffere retning, og perfeksjonerte blandingen av harmonisk pop og kontant rock med klare ska-elementer. Med låter som "E.T., ring hjem", "Den Nye Kommunismen" og "Kennst du diesen Swingfeeeling?", kjempet Verdensrommet for nyveivens gode rykte. Hardtslående energi, skjeiv diskorock, harmonisk kraftpop, med aner til band som The Kinks, XTC, The B-52's, Elvis Costello, Bob Hund, Doktor Kosmos, og inspirasjon fra russiske 60-talls-musikaler. Kan man danse til Verdensrommet? Ja.

TEKSTENE: Verdensrommet leverte tekster på norsk, for det er språket de snakket. Inspirasjonskilder? Ja: Che Guevara, Lisa Simpson, urettferdigheten i verden, gleden ved å møte gamle venner igjen, irritasjonen over KrF, redselen for at noe skal skje med de som står en nær, Thomas Mann, Yassir Arafat. Generelt skal tekstene bidra til å øke det sosiale ansvaret og styrke livsgleden. Ironi er for feiginger. Kan man tenke til Verdensrommet? Ja.

HOLDNINGEN: Verden er for trist, livet er så bra. Støtten til parkvesenet er like stor som hatet til kapitalismen.

SAGT OM VERDENSROMMET:
"Positiv, antiironisk energi i fri utfoldelse. En nestegenerasjonsutgave av The Aller Værste?"
- Tormod Eikill, Nettavisen
"'Alt e dine venner' er en humørfylt og radiovennlig plate ... en krysning av The Aller Værste på sitt mest poppige og ubekymra syttitalls-Elvis Costello ... Velkommen, Verdensrommet"
- Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad, 7/10
"... fire fine låter med underfundige tekster ... et morsomt prosjekt"
- Nils-Øivind Haagensen, Klassekampen
"Vi trenger plateartister som har noe på hjertet."
- Peter Buflod Rydje, Rogalands Avis

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙