Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arne R. Skage jr. (Skage)

Etablert/født: 1964
Virksom: 1982

Gitarist fra Flekkefjord som har spillt i flere band i regionen, blandt annet Blonde on Blonde og Charlies Angles, Eriksen , Reidar Larsen & the storytellers

Spilte i Flekkfjordsbandet Mr. Jones 82-85 m bla Stene Osmundsen, Flyttet til Stavanger 1987 og ble med i utestedet Achaia's husband 87-88 og Six - Pence Stavanger 87-88. Ble med i Blonde on Blonde 88-89 .

Startet Charlie's Angels sammen med Espen Noreger, som fungerte som utestedet Checkpoint Charlies husband og ledet det fra 88-90, organiserte og Husbandet på utestedet Mr. Jones; Hoy-hoy\! i samme periode.
Ble vikar for og overtok etter hvert for Geir Samsonsen i Reidar Larsen Band (90-92) Ble så gitarist med Frank og Rita Eriksen i perioden 93- 99.

Begynte å samarbeide med Reidar Larsen igjen i 1996 og har siden da vært fast medlem av Reidar Larsen And The Storytellers.

Sideprosjekter av fast karakter kan nevnes plateinnspillinger og konserter med Svein Tang Wa fra 1997 til i dag.

Som frilansmusiker har Arne Skage medvirket på en rekke nasjonale og lokale utgivelser samt prosjektbaserte scene konstellasjoner. Han skrev i 1997 musikk for Jon Fosses stykke; «Natta syng sine songar» som ble satt opp på Rogaland teater.

Gitarist Arne Skage er en veteran innen blues/roots/americana miljøet i Norge. Som musiker fra (Rita & Frank) Eriksens storhetstid til 30 år som blueskonge pianist Reidar Larsens høyre hånd har Skages distinkte slidegitar vært å høre på hits og scener siden 1990.

Som Produsent har Arne Skage blant annet gjort 2 plater med Myrull, og 2 med Joe Rusi bla. “who i am“ i 2015, og Daniel Eriksens “Barefoot amongst scarecrows” fra 2020. Begge disse er Spellemannsnominerte.

februar 2021 slapp han første soloalbum "procrastination blues" til gode kritikker.

I bandet sitt har Skage med seg Stene Osmundsen kjent fra bla The September When og Mods spiller trommer.

Flekkefjæringene Inge Svege på Keyboards/percussion og vokal ( Radiofantomene/ Minor Majority/ Heltan).

Begge disse spilte med Skage i Mr. Jones som i sin tid var pådrivere for etablering av Fjellparkfestivalen i Flekkefjord 1981.

På Hammond B3 og Piano har vi Fjotlending og Agders svar på Garth Hudson : Sven Eivind Stakkeland

På bass har vi Øyvind Grong som har gitt ut 3 soloalbum og spiller i alt fra Stavanger symfoniorkester , Morten Abel og Athana med Stewart Copeland.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri