Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Svein Tang Wa , vokalist, tekstforfatter, komponist, skuespiller og billedkunstner, født 6. april 1946 i Stavanger, død 6.august 2021 samme sted. Tang Wa debuterte på plate med Toffa i 1980. Han var mest kjent for sin tilknytning til Stavangerensemblet. I 1998 ga han ut det kritikerroste soloalbumet Hørr gjøken. Kjærlighet til sin egen by, Stavanger, samt humoren og de vridde, surrealistiske kjærlighetstekstene, var et gjennomgangstema i Tang Was viser og tekster.

Oppvekst
Svein Tang Was kinesiske etternavn stammet fra en kinesisk bestefar, men selv var han født , oppvokst og bosatt i Stavanger. Han var sønn av Sigurd og Eli.

Gjennombrudd/høydepunkter
Tang Wa debuterte som soloartist på plate i 1980 med Toffa, et musikalsk portrett av 50-tallets Stavanger. Toffa var en prototyp av den stavangerske gategutten fra Tang Was egen barndomstid. Han komponerte all musikk selv, mens Gunnar Roalkvam skrev de fleste tekstene. Blant musikerne i studio var Anders Bru og Reidar Larsen.

I 1986 kom Tang Was revy med arrangementer av Eivin One Pedersen.

Visene som kom fra Tang Was penn var imidlertid utallige, og det var venner fra musikkmiljøet som ba en beskjeden Tang Wa om å gå i studio for å spille inn disse platene. Det gjorde han i 1998 og med Hørr gjøken fikk han et nasjonalt publikum. Plata ble blant annet kåret til Årets beste norske album i NRK P1 samme år. Musikere som deltok på plata var blant andre Reidar Larsen, Stene Osmundsen (fra The September When) og Øyvind Staveland (fra Vamp).

Kuriosa
Svein Tang Wa var utdannet grafiker ved Bergen Kunst- og Håndverkskole, og han laget selv plateomslagene til soloplatene i 1980 og 1998. Tang Wa hadde flere roller innen Rogaland Teater, hvor han blant annet bearbeidet, skrev og spilte i musikaler.

Han er far til Silje Molvær.

Svein Tang Wa døde 6.august 2021, 75 år gammel.

Opplev musikken

SpotifyYoutube
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙